Home » Implicare prin voluntariat

Implicare prin voluntariat

Ce face un voluntar?

Sprijină ONG-ul în desfăşurarea unor acţiuni. Odată înscris ca voluntar, o persoană poate să participe sau să refuze participarea la o acţiune specifică şi poate să-şi aleagă timpul pe care-l rezervă activităţii de voluntariat.

În principiu, repartizarea sarcinilor se face în funcţie de pregătirea şi înclinaţiile fiecăruia, dar şi de numărul de voluntari necesari pentru o acţiune. Poţi recomanda chiar tu activităţi pe care să le desfăşurăm.

 

Cum pot deveni voluntar?

Trimite un E-mail la office@terramirabilis.ro. Pe lângă  menţiunea ”V Zorile”, acesta va trebui să conţină: nume, prenume, tel. Mobil (opţional) şi un e-mail valid. Vei fi contactat în cel mai scurt timp.

 

Câteva motive ca să devii voluntar:

Vei participa la activităţi interesante şi te vei bucura alături de noi de reuşita lor;

Vei avea ocazia să-ţi foloseşti şi dezvolţi priceperea şi talentele;

Vei cunoaşte persoane noi, cu preocupări şi aspiraţii asemănătoare ţie;

Vei experimenta lucrul în echipă şi modul de abordare a problemelor într-o organizaţie;

Vei învăţa lucruri noi şi îţi vei consolida experienţa pe care o ai deja;

Vei simţi importanţa sentimentului de apartenenţă la un grup care caută să rezolve probleme, nmu să se lamenteze pe seama lor.

Mai vrei….?

 

Majoritatea organizaţiilor non-guvernamentale insistă pe beneficiile pe care voluntariatul le oferă în bifarea activităţilor extra-curriculare din CV. Pentru că burse, practică folositoare la o viitoare angajare, adeverinţe, chestii, socoteli. Noi îţi spunem altceva: dacă vrei să o faci, fă-o, dar fă-o pentru tine, nu ca să dea frumos la alţii!