Guruşi. Închipuiţi. Impostori

Mi-am promis să nu mai scriu despre , dar de, nu mă pot abţine. Habar n-am dacă omul are sau nu clienţi şi procese, personal dacă aş avea de ales, m-aş apăra singur în instanţă decât să mă dau pe mâna unuia ca el.

 Se presupune că un avocat e un om informat, cu o gândire logică, rece şi lucidă. Însă nenea Rapcea pare un hipster tripat (poate nu degeaba tot face reclamă la iarbă), blocat în nişte lumi imaginare şi bântuit de o viziune autistă asupra realităţii.

Ieri, Răpciuga asta a publicat pe blogul lui un articol despre cum îi urăsc românii pe ruşi  http://rapcea.ro/2014/10/12/originea-rusofobiei-la-romani-de-ce-am-ajuns-sa-ii-uram-pe-rui/ . Însoţit de o prezentare: „textul de mai jos a circulat anonim pe mailuri. Eu l-am preluat de pe site-ul dlui. profesor Ion. Coja”.

Ar fi de făcut câteva comentarii:

1. În ciuda sutelor de ani de necazuri cauzate de vecinul de la Nord şi Răsărit, paradoxal, românii nu-i urăsc pe ruşi. Ura asta e doar în capul unor hateri de profesie şi/ sau provocatori de meserie.

2. Ne miră că „dl.” profesor Ion Coja a reuşit să se desprindă măcar şi o clipă de obiectul urii sale viscerale (evreii) pentru a-şi găsi alt duşman de clasă/ rasă. Cum reuşesc aceste „cozi de topor” să facă deservicii în serie poporului român (popor de altfel stupid de paşnic) fără să fie căutaţi de nimeni, rămâne un mister.

3. De obicei, persoanele cu bogată activitate antisemită ajung să fie indexaţi de unele foruri internaţionale, li se fac plângeri în justiţie, iau amenzi, ş.a. E o taină cum de-alde Rapcea, Coja, Roncea & Co. nu sunt deranjaţi niciodată de nimeni. Unii ar numi situaţia „agenţi provocatori”.

4. Ceea ce pentru Răpciugă e mail anonim şi samizdat de net, pentru orice om cât de cât informat e articol de cotidian central. Publicat pe 4.11.2012 de Matei Udrea în Adevărul http://adevarul.ro/news/societate/originea-rusofobiei-romani-ajuns-uram-rusi-1_50ae60847c42d5a6639c2f75/index.html

Cât de prost poate fi cineva să nu facă o minimă verificare a sursei? Se iau 2-3 fraze din text, se copiază în Goagăl şi se caută data cea mai veche de apariţie a materialului. În cele mai multe cazuri, aşa se găseşte sursa primară. Durează nici 5 minute. Iar la întrebarea „Cât de prost….?”, răspundem: Uite aşa, cam ca Rapcea.

Revin la ce ziceam la începutul articolului, chiar nu ştiu ce om şi-ar încredinţa libertatea unui astfel de individ. Însă, faptul că acest avocat nu moare de foame, ba chiar câştigă bine, dovedeşte existenţa la poporul român a unei culturi profesionale „la firul ierbii”.