Guruşi. Închipuiţi. ImpostoriOcultism, Paranormal şi alte alea

  a jucat presa pe degete de-a lungul timpului într-un mod de-a dreptul remarcabil. Schema a fost simplă, dar eficientă; combinaţiile i-au ieşit de la A la Z.

Angajat ca fotoreporter la Agerpress, pe vremea ailaltă, a reuşit să cultive relaţii care după 1989 i-au fost de un real folos. Încă din 1991 apărea periodic în presă, de obicei cu materiale de un senzaţionalism ieftin. La un moment dat, a reuşit cu succes schimbul de generaţii, fata sa intrând în presă şi ajungând (pe bază de proptele solide) într-o poziţie frumuşică de unde îşi (re)branduieşte tatăl cu orice ocazie.

Nu capacităţile sau competenţele îl recomandă pe Rudan Vasile, ci priceperea de a manipula vectorii mass-media în folosul său. Omul a reuşit să creeze un adevărat ”lanţ al slăbiciunilor”: prea mulţi granzi şi-au pus obrazul şi au garantat pentru el. Dacă cade el, după principiul dominoului, cad şi ei. Şi ei nu pot cădea (sau măcar aşa îşi închipuie genul ăsta de oameni).

Curierul Național Magazin an I, nr. 3/ 26 august 1991 – Premieră ştiinţifică mondială. Aura bioenergetică a organismelor vii (coperta şi pg. 6 -7)

V. Rudan - Curierul naţional 5

V. Rudan - Curierul naţional 3

V. Rudan - Curierul naţional 4

Fotografiile pot fi deschise în ferestre noi, la rezoluţie mărită (click mouse dreapta, selectare “vezi imaginea”, click pe lupă).