Guruşi. Închipuiţi. ImpostoriRomânia enigmatică şi insolită

„Tainele Primordiale” din imaginaţia Dlui. Gheorghiţă (Ep. I)

Deşi nu am avut nici o intenţie a-l jigni cu ceva, pe Dl. Gheorghiţă l-a deranjat formularea ”amatorism”. Ne repetăm, ştiind că Domnia-Sa are capacitatea de înţelegere mult diminuată: nu-l vizam deloc pe el. Totuşi, agitaţia domnului de la Iaşi ne-a atras atenţia, putând chiar dovedi în prezent că este un amator.

De fapt, chiar mai jos decât atât: un închipiut balivernist care-şi păcăleşte grosier cititorii de bună credinţă.

Dăm un exemplu din cartea sa ”cu tente scientizate” Taine primoriale (, Ed. Junimea, Iaşi, 2012).

Florin Gheorghiţă - Taine Primordiale (2012)

Ca să vedeţi cum se leagă toate lucrurile pe lumea asta, cităm de la pag. 140:

”Există totuşi unii cercetători amatori care au făcut încercări de trezire a interesului celor cu răspunderi în acest domeniu, cât şi a publicului doritor de eliminare a enigmelor prin cunoaştere. Aceştia au introdus pe Internet nu numai o altă cazuistică a descoperirilor de schelete din ţara noastră, ci chiar şi documente fotografice convingătoare. De exemplu, în site-ul Civilizaţia uriaşilor au fost prezentate următoarele descoperiri: […]
– La Scăieni-Buzău, la amenajarea unei livezi, în anii 1982-1984 a fost descoperită o necropolă a unor fiinţe umane care aveau peste trei metri înălţime; două schelete au fost trimise la un muzeu din Bucureşti, dar lumea nu ştie nimic despre acestea. Cercetătorul Vasile Rudan, însoţit de ziarişti, au constatat atunci realitatea şi importanţa acestui sit paleoantropologic, dar care ulterior nu a mai fost cercetat de nimeni.
Persoanele care au văzut astfel de schelete, sau măcar înregistrări fotografice ale unor asemenea descoperiri, au fost efectiv impresionate. Cercetătorul V. Rudan, care a investigat multe taine arhaice în munţii Buzăului – şi nu numai acolo -, introducând pe Internet anumite descrieri ale necropolei de la Scăieni, a anexat şi două imagini foarte sugestive pentru atare realităţi, provenite însă din alte situri (fig. 18 şi fig. 19”

Haideţi să numărăm greşelile împreună:

1. Nu există site-ul ”Civilizaţia uriaşilor”. Este vorba de o colecţie de articole de pe www.octogonul.ro: (http://www.octogonul.ro/octogon/?p=21&page=5). Autorul e un complilator stângaci, şi nu un cercetător. Documentele fotografice sunt falsuri ordinare, (re)cunoscute ca atare. (4 greşeli)

2. Amenajarea livezii de la Scăieni a avut loc în altă plajă temporară. Nici vorbă de schelete de 3 metri. Nici vorbă de 2 schelete trimise la Bucureşti. , care nu e deloc cercetător, s-a deplasat însoţit de o singură ziaristă, Adina Mutăr, şi n-au constatat nimic. Doar că ploua afară, dacă asta vă satisface întrucâtva. (6 greşeli)

3. Din nou cercetătorul Rudan Vasile, care nu este cercetător. Cele 2 imagini sunt falsuri ordinare, ”debunked a long time ago”. (2 greşeli)

Domnule Florin Gheorghiţă, dacă în 21 de rânduri de carte se găsesc la prima strigare 12 greşeli flagrante, daţi-mi voie să vă consider şi (re)consider un profesionist veritabil. Eşti cel mai bun, Florine!

P.S. Când postam aceste rânduri, mi-a sărit în ochi relaţia 21-12. Ieşeanul nostru o fi şi vreun numerolog, un ocultist ceva. Cine mai ştie?