Guruşi. Închipuiţi. ImpostoriOcultism, Paranormal şi alte alea

  a jucat presa pe degete de-a lungul timpului într-un mod de-a dreptul remarcabil. Schema a fost simplă, dar eficientă; combinaţiile i-au ieşit de la A la Z.

Angajat ca fotoreporter la Agerpress, pe vremea ailaltă, a reuşit să cultive relaţii care după 1989 i-au fost de un real folos. Încă din 1991 apărea periodic în presă, de obicei cu materiale de un senzaţionalism ieftin. La un moment dat, a reuşit cu succes schimbul de generaţii, fata sa intrând în presă şi ajungând (pe bază de proptele solide) într-o poziţie frumuşică de unde îşi (re)branduieşte tatăl cu orice ocazie.

Nu capacităţile sau competenţele îl recomandă pe Rudan Vasile, ci priceperea de a manipula vectorii mass-media în folosul său. Omul a reuşit să creeze un adevărat ”lanţ al slăbiciunilor”: prea mulţi granzi şi-au pus obrazul şi au garantat pentru el. Dacă cade el, după principiul dominoului, cad şi ei. Şi ei nu pot cădea (sau măcar aşa îşi închipuie genul ăsta de oameni).

Un articol publicat în Libertatea de „ziaristul de curte” Sorin Golea. Alături de Adina Mutăr, simpaticul Sorin Golea i-a cântat în strună Rudanului ca nimeni altul.

Nu ştim resorturile interne care l-au mânat pe S.G. în această direcţie. O fi „de conştiinţă”, o fi plătit, o fi doar timorat de fata de Marketing  de la Ringier (ştie dumnealui care!). În orice caz, după ce a fost folosit ani întregi (vom posta o integrală Golea – Rudan aici) a fost aruncat ca o măsea stricată şi (devenită) nefolositoare.

sursa: Libertatea 6.012.2009

Au ţepuit serviciile secrete un „spion ”? – autor: Sorin Golea

Libertatea 6.012.2009 1

Libertatea 6.012.2009 2

Desigur că l-au ţepuit, domnule Sorin Golea! Şi apropos, marmota aia mai înveleşte ciocolata în staniol? Suntem într-o dilemă, vă rugăm să-i luaţi un interviu. Şi nu-l uitaţi nici pe Lupul! Care lupu’? Ăla de la guma de mestecat, de-nnebunise.

Pe Lupu îl găsiţi în „locaţia B”. Dacă aveţi posibilitatea, ademeniţi-l şi pe dl. Rudan Vasile, spionul, acolo. De restul se ocupă C.I.-ştii în halate albe. Aaa, nu, nu sunt deghizaţi, dar aşa se poartă personalul în spitale, fie ele chiar şi de nebuni. V-aţi prins? „B.” nu e locaţia poligonului secret unde antrena spionu’ copii paranormali pentru Departamentul Zero, e Bălăceanca.