Guruşi. Închipuiţi. Impostori

Habar n-avem câți au fost, de-a lungul timpului, exploratori urbani în București. Sau care au fost primii. Cum însă toți au ajuns să se laude în stânga și-n dreapta cu ”faptele” lor, să enumerăm și noi câteva, realizate împreună cu ”Arhanghelul” (Dumnezeu să-l ocrotească pe cercetașul nostru din lumea îngerilor!).

Câteva acțiuni desfășurate:

– Penetrarea dispozitivului de pază (militarizată) IFIN ”Horia-Hulubei” – Măgurele. Am folosit episodul ca temă practică la lucrarea mea de Master în domeniul ”Psihologie aplicată în domeniul securității naționale”. Nu a fost primită prea bine de examinatorii învățați cu ”bla-bla-uri” mai puțin contondente!

IFIN - Măgurele

– Penetrarea dispozitivului de pază (militarizată) al portului militar – marină militară fluvială – bulgar din Ruse. Am realizat un documentar foto: just for fun and just for us!

Port militar Ruse

– Recuperarea plăcii ”misterioase” de la mormântul Elenei Ceaușescu (cimitirul Ghencea civil). Acțiunea de noapte a fost încununată de o crâncenă bătaie de joc pusă în scenă pentru emisiunea ”În miezul problemei”, moderată de papagalul Mădălin Ionescu. Pe moment, imbecilul Mădălin a fost făcut să creadă că Ceaușescu trăiește bine-merci în însorita Grecie!

Placă mormânt Elena Ceaușescu

– Explorarea în premieră a  buncărului ALA ”Opera Română”. Deși parțial dezafectat, deținem și acum unele documente care nu au fost ”curățate” la timp de Contra-Informațiile militare (printre care datele personale de contact ale responsabililor de obiectiv). Față de alții, știm să respectăm secretul militar și nu ne veți auzi veodată glosând pe această temă;

– Fotografierea în premieră a catacombelor BNR, cu picturile murale de acolo. Acum le puteți ”vedea” printr-un geam de sticlă, aflat la nivelul pavajului!

Pictură religioasă - BNR

Au mai fost multe alte obiective. Nu insităm deocamdată. mai mult arătăm, așa, de amorul artei, o pisică.

Nota Bene: Mult timp am fost adepții acțiunilor din umbră. În adâncul sufletului nostru, încă suntem. Însă întrebările persistente de genul ”Dar tu/voi ce-ați făcut…?” încep să devină supărătoare. Mai ales că lipsa unui răspuns este interpretată nu ca discreție, ci ca neputință.

(va urma)