Explorări în enigmaticAparat foto desen

Din motive mai degrabă prozaice, fotografiile sau seturile de fotografii cu sunt mai degrabă rare.

Din câte cunoaștem, primul  set a fost cel publicat în revista RUFOR (Peter Leb, Tibor Reman, februarie 1995). A urmat germanul Michael Hesemann (septembrie 1995); fotografiile sale au fost primele care au ajuns în Occident. S-au creat și situații hilare: din nevoia de a fi originali cu orice preț, unii au ”prelucrat” cadrele Hesemann, generând confuzii inutile și polemici sterile.

În 2007 (?) a venit rândul setului Nuțu, Cohal&Pompei, constând în imagini statice (fotografii) și filmări video. A fost făcut public doar fragmentar, iar materialul a fost piratat masiv pe Internet (preluat fără citarea sursei și a autorilor).

Din 2012 provine setul Rayden (un nick-name activ pe Forumul RUFON1), redat mai jos:

(click pe imagini pentru a le vizualiza la rezoluție maximă)

Piesa Aiud Rayden 01

Piesa Aiud Rayden 02

Piesa Aiud Rayden 03

Piesa Aiud Rayden 04

Piesa Aiud Rayden 05

Piesa Aiud Rayden 06

Piesa Aiud Rayden 07

Piesa Aiud Rayden 08

Piesa Aiud Rayden 09

Piesa Aiud Rayden 10

Piesa Aiud Rayden 11

Piesa Aiud Rayden 12

Discuția de pe Forumul RUFON poate fi urmărită accesând link-ul de mai jos. Unele aspecte sunt interesante (exemplul fotografiilor de mai sus), deși în general se păcătuiește speculând informații puține și/sau inexacte, urmând o cale numită chiar de ei ”detectivi din spatele tastaturii”. http://www.rufon.org/forum/arheologie-astronautica-antica/extraterestrii-au-pierdut-ceva-la-aiud/