Fond Documentar

Continuăm prezentarea materialelor din , pusă la dispoziție noastră de familia Turcu.

Episodul 02. Într-un interviu radiofonic realizat de   și difuzat la Radio România Internațional (România în direct, ma. 29.VI.2004), anunță în premieră înființarea primei biblioteci UFO-INTERNATIONAL la Vălenii de Munte Radio România Internațional – România în direct – ma. 29.VI.2004:

(click pe imagini pentru a le vizualiza la rezoluție maximă)

Însemnare olografă pe coperta casetei (Arhiva audio Călin Turcu)Pe parcursul dialogului apar niște detalii interesante, care vin să confirme ceea ce afirmam și noi în cunoștință de cauză (vezi https://terramirabilis.ro/2018/12/05/cartoteca-bufor-i/). Și Dl. Alecu Marciuc, membru fondator știa ceea ce știam și noi, ba chiar mai mult, dar într-un lanț decizional șubred, cine să-l consulte?

La rândul său pasionat de ufologie, Alecu Marciuc a popularizat în emisiunile sale fenomenul OZN. Adeseori menționa laudativ ASFAN, dar nimeni din Asociația pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate nu a considerat util să folosească această publicitate gratuită. O parte din emisiunile și interviurile sale sunt transcrise în lucrarea ”La limitele posibilului” (Ed. Tracus Arte, București, 2017):

Alecu Marciuc - La hotarele posibilului (coperta)Audiție plăcută și cu folos!