Explorări în enigmaticVictor Kernbach

Circulația tripticului pe care-l prezentăm a fost efemeră, cum adesea se întâmplă în cazul publicisticii apărute în periodice. Influența sa, în schimb, este incontestabilă, deoarece în el găsim blueprint-ul viitorului volum ”Enigmele miturilor astrale” (1970).

Totodată, în ordine cronologică este a doua contribuție teoretică autohtonă (după D. Drăghicescu) care vine să fundamenteze teza .

Legătura dintre extratereștrii și sculpturile megalitice in situ a inspirat, și continuă să inspire, numeroși cercetători. Dacă în cazul lui Călin N. Turcu o regăsim la un nivel incipient (și aproape deloc explicit!), la Michaela Al. Orescu ea capătă tentele unei remitizări grotești, delirante. Amintim și de C. Bărbulescu, cu teoria ”Cosmodromului din Retezat”, un subiect fascinant care din păcate este cvasi-necunoscut publicului larg.

Vă recomandăm o lectură atentă, deoarece, în ciuda stilului încâlcit, introduce elemente de maxim interes. Ca de exemplu, paleoastronautica este promovată sub titlul de serie ”Memoria pământului strămoșesc”. Ha?

(click pe imagini pentru a le vizualiza la rezoluție maximă)

Victor Kernbach – Ce s-a întâmplat înainte de Potop?, în Viața studențească, nr. 5/mi. 31.I.1968, pg. 1 și 8

Kernbach Paleoastronautica 1968

Victor Kernbach – Lupta roților de foc, în Viața studențească, nr. 6/mi. 7.II.1968, pg. 8

Victor Kernbach – Omul un pisc statuar, în Viața studențească, nr. 7/mi. 14.II.1968, pg. 8

Kernbach Paleoastronautica 1968 C