România enigmatică şi insolităMartori OZN 3

Pe baza unor raportări aflate în Arhiva documentară și în Arhiva documentară ASFAN-România creionăm câteva tipologii de martori.

Raportul de față o să-i creeze o mare bucurie prietenului nostru Cezar Dărac, fascinat de -uri cilindrice. Insistă să ne bată la cap cu ele, în ciuda unei oarecare explicații psihanalitice pe care ne încăpătânăm s-o atribuim acestei mini-obsesii.

Declarația prezentată este datată 4.07.1999 și relatează cu lux de amănunte o observație din ianuarie 1986. Vom numi această situație ”timpul lipsă”: deși foarte multe mărturii sunt consemnate la ani și zeci de ani  distanță de eveniment, în literatura ozenistică acest fapt este adesea trecut sub tăcere. În ceea ce ne privește, considerăm practica o falsificare deliberată (evident din partea ufologilor!), menită să ocolească o serie de întrebări nedorite.

(click pe imagini pentru a le vizualiza la rezoluție maximă)

TD02 OZN

TD03 OZN

TD04 OZNTeama de ridicol” își găsește fundamentul spre finalul documentului:

”Puteți să folosiți numele întreg, nu am niciun motiv să-l ascund, deoarece cele scrise de mine sunt perfect adevărate, cât despre cei din jurul meu (colegi de muncă din perioada respectivă și nu numai) la care am făcut imprudența să povestesc cele întâmplate, m-au ”torturat” aproape un an de zile cu glumele lor acide și de prost gust (s.n.)”.

(va urma)

Episoade anterioare ale serialului

https://terramirabilis.ro/2020/01/25/ozn-tipologii-de-martori/

https://terramirabilis.ro/2020/01/25/ozn-tipologii-de-martori-ii/