România enigmatică şi insolităMartori OZN 5

Pe baza unor raportări aflate în Arhiva documentară și în Arhiva documentară ASFAN-România creionăm câteva tipologii de martori.

O parte dintre interacțiuni pot fi încadrate în categoria generală ”Q&A”. Conținutul este variabil: de la întrebări pe diverse teme, la propuneri de colaborare și cereri de date de contact.

Deși B.A., semnatara scrisorii datată 17.07.1997, nu își menționază vârsta, aceasta poate fi dedusă cu ușurință după tipul hârtiei folosite și datele calendaristice care indică începutul și sfârșitul vacanței de vară (25 iulie, septembrie). O adolescentă din bogata categorie ”Minori”:

(click pe imagini pentru a le vizualiza la rezoluție maximă)

TY01 OZN

TY02 OZNDată fiind vârsta pare ciudată preocuparea pentru ”«examenele medicale» făcute de extratereștrii pe persoanele răpite”. Însă nu este decât rezultatul expunerii la materiale nepotrivite. Nu poți cere ufologilor să fie responsabili (ceea ce între noi fie vorba, nu vor fi niciodată!), dar să ignori permeabilitatea protecției familiale a minorului.

Ce e interesant la acest copil este preocuparea pentru elemente concrete:

”Vă rog mult dacă aveți și puteți să-mi trimiteți și mie măcar o poză cu un sau un extraterestru”,

… și dorința de a verifica:

”Încă un lucru în Magazinul Internațional era la pag. 5 o rubrică de Adrian Bucurescu1 «Enigmele din Lunca Ialomiței» unde cel care povestea întâmplările spunea că are poze colort cu unh înger sau așa ceva în formă de fluture sau de libelulă. Dar în revistă nu era numele lui sau adresa. Dacă dumneavoastră o aveți vă rog dați-mi-o și mie”.

Nu a primit niciun răspuns, deși, după cum spune chiar ea, ”v-am pus și timbre”. Un alt copil dezamăgit de ufologi!

(va urma)

Notă: 1Inițial, Adrian Bucurescu și-a abordat publicistica cu o mină cinică: inventa cioace pe bandă rulantă cu o nesimțire nemaipomenită. Ce l-a făcut pe Bucurescu un campion este folosirea deliberată și consecventă a minciunii într-un construct ideologic toxic. Însă există un blestem care lovește acest gen de faliți moral: încep să-și creadă propriile bazaconii, până-și pierd mințile. Deloc întâmplător, Bucurescu a progresat de la minciună sistematizată la ceva asemănător delirului sistematizat.

Episoade anterioare ale serialului

https://terramirabilis.ro/2020/01/25/ozn-tipologii-de-martori/

https://terramirabilis.ro/2020/01/25/ozn-tipologii-de-martori-ii/

https://terramirabilis.ro/2020/01/25/ozn-tipologii-de-martori-iii/

https://terramirabilis.ro/2020/01/27/ozn-tipologii-de-martori-iv/