Explorări în enigmaticMartori OZN 7

Vom încerca, pe baza unor raportări aflate în Arhiva documentară și în Arhiva documentară să creionăm câteva tipologii de martori.

O scrisoare semnată V.P. din Timișoara și datată 27.01.2005 ne folosește pentru a ilustra categoria ”Prim-ajutor”. De obicei semnalează o criză spirituală în desfășurare și motivația lor constă în găsirea de soluții practice pentru revenirea la starea de echilibru.

Este superficial și comod să-l considerăm pe V.P. (doar) un psihotic, un nebun. Poate chiar e. Însă din scrisoare vedem o foaie de parcurs: omul s-a ”căutat” la medici, la psihologi, la preoți, ba chiar și la ”metafizicianul” Lorin Fortuna (†). Nu s-a complăcut, ci și-a dorit revenirea la normal. În acest sens aplează (și) la ufologi:

(click pe imagini pentru a le vizualiza la rezoluție maximă)

TX02 OZN

TX04 OZN

TX05 OZN

TX06 OZN

TX08 OZNAdresată inițial lui Ion Hobana, misiva este pasată precaut ozenistul Dan Farcaș, care răspunde tardiv (pe 6.04.2005).

La acea vreme, Farcaș era de părere că:

”pentru genul de fenomene pe care le raportați, nu putem lua în considerare decât observațiile unor oameni perfect sănătoși psihic”.

Alte vremuri. Era mai tânăr pe atunci Nea Dan, avea irigația cerebrală mai activă sau pur și simplu dorea să mai păstreze unele aparențe. Ulterior a renunțat la aceste principii sănătoase, integrând în ”cazuistica” ASFAN fel de fel deraiați (unii cu diagnostic și medicamentație psihotropă la zi).

În opinia noastră, răspunsul este un monument de neînțelegere și defazare. V.P. nu ”raporta” nimic în sens clasic, ci cerea ajutor:

”Rugămintea mea domnule Hobana este dacă puteți să-mi recomandați pe cineva care să mă poată ajuta să scap de această cumplită dramă chiar să facă cercetări și de laborator cu orice risc”.

A primit o (primit-o)…

N.B. Și totuși V.P. este un caz fericit. În cazuri de acest tip, ASFAN-ROMÂNIA intermediază contacte cu numitul Dumitru Constantin (zis Dulcan) singurul lor colaborator extern în astfel de probleme delicate. Vă spune băiatu’ prietenește: mai bine la Tanacu!

(va urma)

Episoade anterioare ale serialului

https://terramirabilis.ro/2020/01/25/ozn-tipologii-de-martori/

https://terramirabilis.ro/2020/01/25/ozn-tipologii-de-martori-ii/

https://terramirabilis.ro/2020/01/25/ozn-tipologii-de-martori-iii/

https://terramirabilis.ro/2020/01/27/ozn-tipologii-de-martori-iv/

https://terramirabilis.ro/2020/01/27/ozn-tipologii-de-martori-v/

https://terramirabilis.ro/2020/01/27/ozn-tipologii-de-martori-vi/