Guruşi. Închipuiţi. ImpostoriRubens Vulcano detaliu

În mitologia investigațiilor există o fixație pe măsurarea nivelului de radioactivitate la presupusele locuri de ”aterizare”. Dacă te învârți în lumea asta este imposibil să nu-l știi pe unul care se laudă că are o ciupercă de detector rusesc, ”chior” ca dracu’ și inutil în teren, sau pe altul care deplânge lipsa dotărtilor, în speță un contor Geiger-Müller mai de Doamne-ajută.

Explicația legăturii dintre OZN și radioactivitate este simplă: prin anii ’50-’60, domeniul atomic reprezenta apexul efortului tehnico-științific al speciei umane. Referința ultimă. Pe cale de conexiune forțată, ufologii au dedus că și OZN-urile ”tari” foloseau aceeași energie pentru tracțiune. Nu este clar de ce atelajele extraterestre ar fi avut emisii radioactive în mediul înconjurător; putem doar specula că ”aterizările” au fost puse pe seama unor defecțiuni tehnice. Între timp unii au depășit această modă rudimentară, alții se încăpățânează s-o perpetueze.

Introducerea ne va înlesni înțelegerea unei categorie aparte de români: strungarii cu Nobelul în buzunar. Genul de ignoranți fanteziști sau simpli bolnavi psihic care descoperă chestii. Care chestii ”rescriu”. Rescriu fizica (Einstein e ținta predilectă!), istoria, geologia, lingvistica, și în general orice sună suficient de bine încât să le atragă atenția.

Și așa ajungem la cei care-și prepară OZN-uri în garaj, în curte, în beci. De ce tocmai OZN-uri? Întrebare stupidă: geniul creator românesc e maxim, deci ultimul răcnet al tehnologiei extraplanetare îi este la îndemână. Pentru că poate, bro, pentru că poate, de-aia tocmai OZN-uri…

Un astfel de caz este cel al Fărurarului, al Ciclopului de la Alimpești, o comună din județul Gorj.

Momentul ăla în care ”zboară” OZN-ul cu macaraua e suprarealist.

Ne-a atras atenția deoarece omul ventilează pe unde apucă o teorie a conspirației în care joacă rolul de victimă a Securității. Atât de prigonit era, încât apărea în epocă în revista ”Flacăra” ca mare inventator. Sau poate a uitat, dar îi reamintim noi:

(click pe imagine pentru a o vizualiza la rezoluție maximă)

OZN AlimpeștiHazos e că deși subiectul face de ani și ani de zile deliciul mass-mediei, profesioniștii au căzut de acord doar asupra prenumelui personajului: Alexandru. În funcție de sursă, numele de familie e ba Gorgotă, ba Golgotă …

(va urma)