Guruşi. Închipuiţi. Impostori

Într-un material precedent aminteam de o categorie aparte de români: strungarii cu Nobelul în buzunar. Genul de ignoranți fanteziști sau simpli bolnavi psihic care descoperă chestii. De OZN-urile închegate în grajd am vorbit; să amintim și de cei conectați la canalul de energie liberă, de unde obțin, via fantezie, găleți de curent electric. Și găleți de țâte, vorba lui Radu Alexandru.

Ați vorbit vreodată cu vreun explorator casnic al tehnologiilor ? Vă garantăm că merită. Când încep să povestească despre găleți de energie gratis au ochii jilavi și verbul bălos, de juri că se gândesc la țâțe mari și libere de sutiene. Singurul semn că ceva-ceva le împiedică ejacularea este vâna care se umflă la tâmplă și beregată atunci când ajung la conspirație și monopoluri.

În rest povestea cunoscută: școală puțină, minte asemenea, cunoaștere zero, ambiție multă și pretenții nemăsurate. #nișteinițiați

Nea R. îmi zicea că totul e aproape gata și-i mai lipsește o bobină pentru a deveni offgrid. Pare puțin, dar acea ”bobină” însemna o tonă de sârmă de cupru pe care gagiul își propunea s-o înfășoare manual. La un calcul simplu, el având pe atunci cca. 70 de ani, ar fi terminat de sârmuit la ani după moarte. Când oricum ar fi fost oale și ulcele – offgrid – de mult.

 Știm. Suntem răi și invidioși pe mințile sclipitoare, briliantine, ale acestor oameni. Cine suntem noi să vorbim ireverențios de floarea cercetării românești și de revoluționarele invenții din garajele-laborator?

Gheorghe Dincă, zis ”Popicu”, zis ”Bush”, cunoscut publicului larg ca ”Monstrul din Caracal”. Deși presa nu a remarcat acest amănunt spumos, și el căuta să producă curent electric din nimic:

”… căutam și d-aia colaboram cu prietenii ăia doi, cu electroniștii ăia … să produci curent fără să faci nimic (s.n.), știi?” [Rechizitoriu, pg. 204] Aparent, ”prietenii ăia doi” erau frații Eugen și Valentin Vlad [Rechizitoriu, pg. 158].

View Fullscreen

Genul ăsta de om nestemat de inteligent, care pentru a fute o femeie o răpește, o violează și o omoară, se ocupa cu energia liberă.

***

Inițial gândisem un text în care G. Dincă era prezentat ca un fel de Teslea doi, un geniu recluziv care a făcut o descoperire epocală și a fost ”înscenat” de complexul militar-industrial sionist cu ajutorul cozilor de topor din România. Apoi ne-am gândit la #gândaci și ne-am dat seama că ar fi suficienți cei care ar lua în serios o astfel de glumă deplasată. Așa că mai bine nu!