Explorări în enigmatic

Prima încercare a fost inițiată în data de 3.08.1995 de reprezentanți ai redacției revistei RUFOR, care apărea la Târgu-Mureș.

Dacă e s-o spunem pe cea dreaptă, lipsa de răspuns era previzibilă; avem de-a face cu un demers pur publicitar. În 1995, doi maghiari, maghiari din Tg. Mureș, se adresează unor instituții controlate de Ion Iliescu și Patrulaterul Roșu (din care făceau parte PUNR și PRM). În climatul de maximă suspiciune al epocii. Și așteptau răspuns? Mai așteaptă? Aha…

Și mai este ceva. Făcând distincție între ufologul Leb și omul Leb, omul Peter Leb așadar, nu ar fi trecut nici cea mai banală verificare de securitate. Revista RUFOR (seria nouă) nu și-a încetat apariția din lipsă de interes sau cititori, ci datorită (pre)deselor pendulări ale lui Leb între gâtul sticlei de tărie și Muntele lui Venus (al amantei pentru care-și părăsise familia), finanțate din niscai delapidări. Nu poți ține o redacție așa.

Rămâne însă adordarea instituțională, parte a unui istoric al problemei. Îi vor urma inițiativele din epoca de aur a ASFAN-ROMÂNIA, pe care le vom prezenta în episodul următor.

(va urma)

Episoade anterioare ale serialului

https://terramirabilis.ro/2020/05/06/ce-dovezi-au-sri-si-armata-despre-fenomenul-ozn/