Misterele BucegilorDumitru Hristenco

”Tradiția” Bucegilor paranormali a apărut din senin, prin anii ’80-’90. Este o însăilare cultă, artificială și artificioasă, fundamentată pe fanteziile unora și altora. Inițial puțini la număr.

Este greu de alcătuit o cronologie strictă a fabricațiunii ”Bucegii paranormali”. Lucrăm de ceva timp la acest proiect, dar progresele sunt lente. Pe vremea comunismului, astfel de materiale erau redactate și puse în circulație clandestin (cu unele excepții notabile!), iar apoi se transmiteau apostolicește, pierzându-se originea și traseul. Așa se face că unele idei sunt puse în seama ”camerelor de ecou”, nu a celor care le-au lansat.

Un exemplu. În 1994 apărea la București, la editura Teora, cartea lui Dumitru Hristenco – ”Reiki metodă orientală de transfer energetic”. În pasajul pe care-l vom reda acesta preia abuziv din teoriile domnișoarei Cristina Pănculescu și le extinde cu elemente noi, conform propriei fantezii. Face Hristenco vreo trimitere, citează? Ei bine, nu! Hoțul neprins. Până în 2008 când lucrarea Cristinei Pănculescu a devenit accesibilă publicului larg, trai pe vătrai nenică. Maestru.

Rândurile de mai jos trebuie citite cu precauție: mustesc de prostii și prostie, însă multora le vor (re)aminti informații difuze și totuși comune. Păi da, că prostiile au fir întins și cale lungă, bătătorită…

 

”Energia universală și România

Există pe planeta Pământ locuri binecuvântate, unde prezenţa energiei universale se manifestă foarte puternic, constituind adevărate izvoare de energie, care prin vibraţiile lor conferă locului respectiv calităţi nebănuite.

Legătura energetică a Pământului cu Cosmosul nu poate fi pusă la îndoială. Fizicienii au stabilit chiar o legătură de natură electromagnetică. Ei consideră că globul terestru constituie armătura negativă a unui imens condensator, a cărui cealaltă armătură este Cosmosul încărcat cu electricitate pozitivă. Fără încetare Pământul se descarcă în Cosmos, iar acesta îl reîncarcă graţie celor 2-5000 de fulgere care izbucnesc în fiecare secundă, din care câteva sute ating solul. Dar de ce nu am admite şi existenţa unor legături metafizice?

Metafizica nu este neapărat antagonistă fizicii, ea putând să o completeze şi să ofere explicaţii credibile acolo unde fizica se opreşte. Cunoaşterea este mai completă cunoscând amândouă aspectele (fizic şi metafizic) ale unei probleme.

Una din zonele cele mai impresionante din punct de vedere energetic se află în România, în munţii Bucegi. Cunoscute din vremea dacilor, aceste adevărate puncte de reper ale omenirii au existat continuu şi vor exista continuu, manifestându-şi influenţa benefică asupra tuturor oamenilor, dar în primul rând asupra celor care le cunosc.

Cei care vizitează aceste locuri în cunoştinţă de cauză pot fi aliniaţi la vibraţiile acestei energii, făcându-i mai receptivi la energia universală, oricând şi oriunde s-ar afla. Accesul nu este deloc greu, dar implică totuşi nişte trăsături de caracter, pentru că totuşi nu oricine ajunge acolo, chiar dacă este informat amănunţit asupra zonei.

Multă lume trece prin locurile respective fără să-şi dea seama de ceva, dar acest lucru se întâmplă şi în viaţa cotidiană. De câte ori nu am trecut pe lângă nişte ocazii favorabile, pe care le-am pierdut din cauza indeciziei sau a comodităţii? Alteori, în cunoştinţă de cauză încercăm să parcurgem zona, dar chiar şi aşa nu reuşim din cauza unor condiţii obiective, timp nefavorabil, incidente neaşteptate etc. Şi aceasta pentru că nu suntem pregătiţi să ni se dezvăluie aceste adevărate minuni ale naturii (sau ale lui Dumnezeu, religia sau ştiinţa nefiind decât probleme de terminologie).

Acest material îşi propune să informeze pe cei interesaţi şi să le ofere primele date concrete privind accesul la această zonă energetică deosebită, care să constituie un ghid orientativ. Oricum, numai cine trebuie va ajunge acolo şi din acel moment va fi investit cu calităţi potenţiale deosebite.

Energia universală a fost dintotdeauna prezentă pe planeta Pământ, dar locul unde s-au păstrat informaţiile despre ea este Tibetul. De aceea anumite concepte energetice tibetane, de exemplu principiile Yin şi Yang, însoţesc de multe ori conceptul de energie universală. Nu trebuie să mire pe nimeni că în descrierea zonei energetice din Bucegi voi face referiri la concepte tibetane, deoarece acestea demonstrează universalitatea şi unitatea la nivel energetic cu întregul Pământ şi de ce nu, cu întregul univers.

Pe platoul Bucegi există binecunoscuta peşteră a lalomiţei, amenajată pentru turişti cu podeţe din lemn şi balustrade în zonele periculoase. Peştera este şi electrificată, dar instalaţia nu funcţionează de mai mulţi ani aşa că nu vă bazaţi pe aceasta, trebuie să aveţi cel puţin o sursă de lumină ca să mergeţi acolo. Accesul este simplu, existând telecabină din oraşul Buşteni până în apropiere.

La intrarea în peşteră există o hartă a peşterii şi este bine ca atunci când parcurgeţi peştera să ştiţi pe unde mergeţi. Multă lume este impresionată de Sala Altarului, dar adevăratul loc energetic este altul.

În Sala Urşilor există o stâncă numită Ursul Mare, sau Ursoaica, iar aceasta creează în jurul său un spaţiu energetic deosebit. Este locul unde vă recomand să vă opriţi şi să meditaţi cât timp veţi considera necesar, obligatoriu pe întuneric, încercând să vă dezvoltaţi propria sensibilitate mai ales în zona chakrei AJNA, cunoscută şi sub numele de ”al treilea ochi”. Când veţi ieşi din peşteră, veţi remarca sigur o schimbare, ceva deosebit.

Toate reperele acestei zone din Bucegi prezintă dualitatea Yin-Yang. Peştera lalomiţei este Yin. Deasupra peşterii se află Grota lui Zamolxe, care constituie elementul Yang.

Grota lui Zamolxe prezintă din punct de vedere energetic câteva particularităţi. În primul rând trebuie să menţionăm că această grotă a fost locuită cu zeci de ani în urmă de un pustnic care s-a izolat de lume ani de zile. Iniţial s-a retras în grotă fiind foarte bolnav, dorind să-şi petreacă ultimele zile în linişte şi rugăciune. A postit şi a băut apă dintr-o fântână care se află în interiorul grotei, constatând că starea sănătăţii lui se îmbunătăţeşte zi de zi.

După un timp oamenii din zonă au aflat de el şi au început să-i aducă mâncare pe care i-o lăsau la gura grotei.

Aceste lucruri s-au întâmplat cu aproximativ 50 ani în urmă. De atunci multă lume a băut din apa din grotă, Care a fost ca un medicament miraculos, legenda spunând că vindecă toate bolile. Oricum are un gust deosebit de bun.

Fântâna unde se găseşte această apă nu este uşor accesibilă, accesul se face fără trufie, cu umilinţă, în genunchi sau târâş şi numai cei ce trec această probă ajung la izvor. Sursa de apă este inepuizabilă, o sifonare îndelungată (câteva zile) a arătat că nivelul nu a scăzut perceptibil.

Copii pătrund mai uşor înăuntru şi aceasta nu este întâmplător, ei fiind mai aproape de puritatea energiei universale. Dacă veţi bea din această apă, chiar dacă nu aţi ajuns până la fântâna respectivă, tot este un pas înainte pe calea dezvoltării dumneavoastră spirituale.

În grotă, pustnicul a avut un sălaş de vară, chiar la intrare, de unde se deschide o perspectivă minunată asupra împrejurimilor, şi un sălaş de iarnă, puţin în interior, mai spaţios şi care prezintă o situaţie energetică specială. Le puteţi găsi uşor dacă aveţi imaginaţie şi intuiţie, sau dacă vi le arată un cunoscător.

La un anumit nivel de dezvoltare spirituală veţi simţi singuri o atracţie irezistibilă către aceste locuri şi veţi sesiza valoarea lor. Vă recomand să pătrundeţi în sălaşul de iarnă şi să meditaţi asupra drumului pe care l-aţi parcurs până aici, ca şi asupra activităţii viitoare.

În acest spaţiu energetic deosebit, veţi simţi cu siguranţă nişte lucruri noi, veţi avea senzaţii deosebite de linişte, calm, seninătate, siguranţă, protecţie, superioritate faţă de nimicurile vieţii cotidiene.

În vremurile recente o altă întâmplare a atras atenţia localnicilor şi cunoscătorilor. Într-o toamnă, un călugăr de la schitul din apropiere (devenit astăzi Mănăstirea Peştera) a urcat la grotă să se roage în linişte. Rugându-se, după un timp a adormit. Când s-a trezit a constatat că intrarea în grotă era închisă de ţurţuri mari de gheaţă. Cu ajutorul unor pietre a spart perdeaua de gheaţă şi a avut surpriza să constate că afară era… primăvară. Petrecuse toată iarna în grotă!

Într-adevăr în acest loc se pierde noţiunea timpului (care oricum este o abstracţie). Puteţi constata acest lucru dacă vă veţi uita la ceas la intrarea şi ieşirea din grotă. Locul este ideal pentru meditaţie şi pentru transmiterea gândurilor bune, care au în acest caz o eficienţă deosebită. Încercaţi şi veţi vedea! Vă veţi convinge!

Revin şi reamintesc faptul că aceste locuri şi valoarea lor sunt cunoscute din vremea dacilor, care parcurgeau acest traseu în cadrul unor ritualuri magice de iniţiere, într-un timp suficient pentru a fi conştienţi de schimbările pe care adevărurile aflate aici le-au produs pe calea transformării lor spirituale.

În peşteră stăteau 7 ani înainte de a parcurge etapele următoare. Eu vă recomand minimum o zi pentru peşteră şi o zi pentru grotă. Dacă nu aveţi timp suficient, puteţi relua traseul altă dată, chiar şi peste un an, şi va fi mai bine decât dacă veţi parcurge într-o zi tot traseul.

În continuare vom porni pe jos spre cabana Babele.

Dacă vom lua telecabina, nu vom realiza nimic mai departe.Traseul trebuie parcurs pas cu pas, fiecare obiectiv având rolul său în alinierea noastră la vibraţiile energiei universale.

Vom porni pe Piciorul Babelor care este străbătut de mai multe poteci pastorale paralele, una dintre ele fiind marcată pentru turişti. Noi va trebui să mergem pe altă potecă, nemarcată, aflată mai jos de poteca turistică. Dacă nu avem o experienţă minimă în drumeţia montană este bine să fim însoţiţi de un cunoscător al locurilor.

Obiectivul următor este „Patul Cosmic”, un megafit de forma unei lespezi pe care stau culcate două persoane, un bărbat şi o femeie, deci elementele Yang şi Yin sunt prezente şi aici. Imaginea cea mai bună apare de pe poteca aflată mai jos de acest monument al naturii, obiectivul fiind invizibil de pe poteca turistică, ascuns fiind de nişte pâlcuri de brazi. Ajunşi aici vom remarca vibraţiile deosebite ale acestui megalit încărcat de simboluri, care vor interfera cu vibraţiile propriei noastre fiinţe, adăugându-ne încă o şansă de dezvoltare spirituală. Depăşind acest obiectiv, vom urca spre poteca turistică, pe care vom merge până la cabana Babele.

De aici vom porni pe poteca ce duce spre vîrful Omu şi în foarte scurt timp ajungem la Sfinx, megalit ce sfidează înălţimile şi vântul. Ca şi sfinxul egiptean, şi acesta reprezintă principiul Yin, feminin, principiul Yang fiind reprezentat de o stâncă de dimensiuni mai mici, Falusul amplasat paralel cu Sfinxul, spre valea lalomiţei, care de multe ori trece neobservat, deşi acum, în cunoştinţă de cauză, îl veţi remarca sigur şi precis. Şi acestea sunt surse importante de vibraţii, care vor interfera cu vibraţiile dumneavoastră şi vă vor pregăti pentru cele ce urmează.

Vom continua drumul spre vârful Omu, dar nu vom ajunge până la el. După ce vom depăşi Mecetul turcesc, când poteca trece de pe versantul estic pe partea stângă a muntelui, vom vedea că înaintează spre Omu, ocolind prin stânga, o culme cu două vârfuri (Yin şi Yang) pe care localnicii îl numesc Muntele Ocolit, pentru că turmele de oi îl ocolesc totdeauna, dar care în unele hărţi mai vechi apare sub denumirea de Bucura. Pe vremea dacilor acest munte se chema Kogaion.

Vom părăsi poteca şi vom urca pe primul vârf, apoi vom coborî în mica şa dintre aceste vârfuri. În acest loc există 3 pietre la nivelul solului, aşezate natural în formă de vatră, şi între ele putem sesiza uşor un puternic izvor energetic. Este unul din puţinele locuri de pe planeta Pământ unde această planetă primeşte foarte intens energie universală.

Pentru cei care au studiat şi alte ştiinţe oculte, voi spune că aici este ”coarda de argint” a planetei Pământ. Este locul unde legătura Pământului cu universul este mai intensă decât oriunde, şi noi putem simţi acest lucru.

Cei care au ajuns aici urmând calea descrisă pas cu pas, trecând prin toate nivelele energetice ale obiectivelor străbătute, au şansa unică de a se acorda în mod natural cu frecvenţa energiei universale, care le va conferi şansa de a progresa pe calea cunoaşterii spirituale, cu posibilităţi nelimitate.

Este o şansă pe care cei mai buni o vor transforma în certitudine.

În acest loc veţi rămâne cât veţi simţi că trebuie, veţi studia împrejurimile, veţi simţi energia universală şi poate veţi primi răspuns la probleme care vă frământă de mult timp, acesta fiind un loc deosebit, unde veţi conştientiza că sunteţi o parte (mică, e adevărat) a întregului univers, simţind aceasta cu întreaga dumneavoastră fiinţă.

În mod sigur calitatea vieţii dumneavoastră se va schimba din acest moment, la valori neaşteptat de bune.

Pe tot parcursul traseului, se poate întâmpla să întâlnim obstacole de natură diferită, care să ne întârzie în scopul urmărit. Acest lucru nu va fi intâmplător, şi noi va trebui să dovedim, prin modul de abordare a obstacolelor, că suntem pregătiţi să plătim prin acţiunile noastre pentru perspectivele spirituale care ni se deschid. Numai cei care vor găsi cele mai bune soluţii vor putea merge până la capăt.

Poate vor fi şi oameni care vor ajunge întâmplător pe Kogaion, dar ei nu vor simţi nimic, şi beneficiul lor va fi minim. Numai cei care vor ajunge aici în cunoştinţă de cauză, parcurgând traseul descris pas cu pas, oprindu-se la fiecare obiectiv energetic, simţind transformările care au loc de fiecare dată, vor beneficia complet şi la cel mai înalt nivel de acţiunea energiei universale. Este vorba de obţinerea unui potenţial uriaş în slujba binelui, care vă poate schimba viaţa. Din acest moment, având acces la o mare putere, aveţi şi o răspundere mult mai mare.

Continuarea traseului nu prezintă importanţă. Puteţi merge la una din cabanele Omu, Babele sau Peştera. Puteţi reface traseul oricând, în orice ordine, chiar în sens invers, dar numai după ce l-aţi parcurs o dată în sensul arătat. Orice scurtătură nu duce la nimic bun. Demonstraţiile nu au nici un rost. Cine vrea să parcurgă traseul trebuie să ştie pe unde merge, pentru ce o face şi cu cine să se asocieze pentru aceasta.

Este suficient ca cineva din grup să fie necorespunzător, pentru ca tot grupul să întâmpine obstacole nebănuite.

Parcurgerea traseului este o experienţă minunată şi o şansă pe care o aveţi pentru că trăiţi pe acest pământ. După cum spunea dr. Barbara Ray, ”iluminarea este dreptul tău înnăscut”. Şi acest traseu este primul pas pe drumul spre iluminare. Ştiţi că numai cine merită va reuşi, dar trebuie să vă acordaţi această şansă. Aveţi dreptul la ea şi nu are sens ca raţiunea să vă împiedice. Cei care trebuie să înţeleagă, vor înţelege cu siguranţă aceste lucruri.

Această cale naturală de iniţiere nu va înlocui iniţierea pe care o puteţi primi la cursul de Reiki sau la alte cursuri spirituale. Dar ea vă va crea un potenţial suplimentar pentru practicarea oricăror discipline spirituale.

Indiferent pe ce drum veţi merge, veţi constata o mai bună adaptare la lucrurile subtile şi veţi progresa mai rapid. Veţi înţelege mai uşor marile adevăruri care guvernează lumea din punct de vedere spiritual şi în mod sigur veţi fi favorizat în dezvoltarea dumneavoastră viitoare1.

 

Notă: 1Dumitru Hristenco – ”Reiki metodă orientală de transfer energetic”, Ed. Teora, București, 1994, pg. 93-98.

 

 

 • Dumitru Hristenco
  Bucegi paranormal(i) (I) – D. Hristenco
  by
  ”Tradiția” Bucegilor paranormali a apărut din senin, prin anii ’80-’90. Este o însăilare cultă, artificială...
 • Valentina Gârlea
  Bucegi paranormal(i) (II) – Valentina Gârlea
  by
  Valentina Gârlea, cunoscută și sub denumirea ”Oarba de la Iași”, are un rol de pivot...
 • Bucegi paranormal(i) (III)
  by
  Ioan Olaru - Megaliți pă’ energetic. Contribuția prof. ing. Ioan Olaru (1937-2018) la cercetarea sculpturilor...
 • Bucegi paranormal(i) (IV)
  by
  ”Gura de Vai” din Bucegi. Despre această ”enigmă” bucegistă am scris o carte1, apărută în...