UriașiCai verzi K004

Prima apariţie pe Internet a subiectului datează din 2009: ”M-ti Buzaului.Sat Stroiasca, Catun Putul Vechi, Todoruselor codrul … stie cineva Ce se petrece acolo?”.

Suita de întrebări laconice a apărut pe blogul în data de 3 decembrie 2009 şi se constituie – în mod bizar – în singura postare de pe acel site web.

 

Ploiesti68's Blog 1

 

Autorul este identificat doar printr-o fotografie Gravatar şi suntem tentaţi să credem că Ploiesti68 semnifică locul şi anul naşterii lui.

 

Ploiesti68's Blog 2

 

O lămurire aparentă este dată de comentariile la postare: pe parcursul a mai multor ani, din 2011 şi până în 2015 (prezent) autorul a răspuns comentariilor, cu o rapiditate şi perserverenţă care te pun pe gânduri.

Posesorul site-ului nu pare să fi cunoscut sursa primară, de vreme ce, începând cu anul 2013 copiază şi pastişază contentul de pe Forumul RUFOn, fără a adăuga nici o informaţie suplimentară (măcar ca momeală pentru ”dezlegat limbile”).

Părerea noastră este că informaţia a fost prinsă ”urecheşte” de la o terţă persoană şi că s-a încercat, prin intermediul Internetului aflarea de date suplimentare (crowdsourcing). Este aproape imposibil de stabilit dacă respectivul a jucat rolul de cutie de rezonanţă ”în orb”, servind unor interese care, cel mai probabil, îl depăşeau.

Ca o notă de subsol: deşi sub un alt nume, cunoscuţii pot identifica cu uşurinţă gravatarul meu în chiar capul listei de comentarii (2011).

 

 

 • Cai verzi K004
  Codrul Todoruselor – Anatomia unei dezinformări (I)
  by
  Prima apariţie pe Internet a subiectului datează din 2009: ”M-ti Buzaului.Sat Stroiasca, Catun Putul Vechi,...
 • Cai verzi K001
  Codrul Todoruselor – Anatomia unei dezinformări (II)
  by
  Dacă Ploiesti68 Blog a introdus subiectul pe Internet, subsemnatul a furnizat în 2012 primul şi...
 • Cai verzi K003
  Codrul Todoruselor – Anatomia unei dezinformări (III)
  by
  Transcriptul următor a mai apărut pe Internet, iniţial postat de mine, apoi preluat de ......
 • Cai verzi K002
  Codrul Todoruselor – Anatomia unei dezinformări (IV)
  by
  În urma unui schimb de mail-uri (binevenit, deşi tardiv), am reuşit să reînnodăm firul real...

2 comentarii

 1. Imi pare rau ca te-am suparat atat de mult si esti atat de inversunat impotriva mea.Nu ma cunosti ,nu te cunosc, este doar acea pasiune ,comuna,de a afla ceva palpabil despre subiect.Este plin netul de intrebari si pareri despre subiect.Chiar si eu am dat com. la postarile altora care au scris pe seama acestui subiect pe dif. site-uri.Mersul in teren poate rezolva o parte din mister…te bagi ,il luam si pe rayden care facea pe nestiutorul la mine in postare si fac apel si la alti interesati de pe alte site-uri care au ceva de spus in legatura cu subiectul
  cum adaug 2 foto aici sa vezi sursa mea de subiect ?
  O seara buna !

 2. Dle. Ploiesti 68, greşiţi profund în ceea ce mă priveşte. Nu numai că nu nutresc genul de sentimente duşmănoase pe care mi le atribuiţi, ba chiar, în povestea asta EU v-am dat partea leului (citiţi şi celelalte episoade ale materialului serializat aici).
  “Nu mă cunoşti, nu te cunosc”. – Just. Iar dacă totul se referă la o “pasiune comună”, eu, de bună credinţă am distribuit aproape tot ce am deţinut pe acest subiect, tuturor şi gratuit. Rămâne să faceţi aceeaşi dovadă de bună credinţă.
  ”Este plin netul de întrebări şi păreri despre subiect. Chiar şi eu am dat com. la postările altora care au scris pe seama acestui subiect pe dif. site-uri”. – Aşa este, şi de la NOI DOI a plecat totul. Şi e de datoria noastră să lămurim problema. Cel puţin aşa cred eu, asta e ”pasiunea” mea.
  Ce-i drept, rămân nedesluşite sursa dvs. primară şi perseverenţa naivă (dacă este atât de dezinteresată pe cât afirmaţi). Eu vă cred însă: am făcut acelaşi gen de greşeli în trecut, le fac în prezent şi probabil, dacă nu îmi va veni mintea la cap, le voi face şi în viitor.
  Mersul în teren nu va rezolva nimic în acest caz (vă garantează unul care nu numai că a bătut la pas ani de zile terenul ăla, dar care are şi prietenii şi conexiuni în zonă).
  Deşi mă îndoiesc că o veţi face, mă puteţi contacta la unul dintre aceste mail-uri: arcanumrosa@gmail.com , terramirabilis01@gmail.com . Alături de fotografiile promise, vă rog să-mi indicaţi exact unde – în materialele postate de mine – v-am lezat onoarea, Vă promit că dacă aveţi o fărâmă de dreptate măcar, voi face binevenitele rectificări şi îmi voi cere scuze publice.
  Să ne auzim de bine şi animaţi de sentimente mai frumoase (poate chiar şi mai conforme cu realitatea)!

Comments are closed.