J. B.

În spiritul și litera dicționarului, gag-ul este un ”efect comic într-un film sau într-o piesă de teatru, rezultat dintr-o asociere surprinzătoare de atitudini sau situații contrastante” (MDA2/2010).

Pentru noi însă, GAG-ul este Grigore Albu Gral, adică personificarea definiției de mai sus.

La cererea unui amic, prezentăm una din gherlele date de Grigore Albu Gral în reputatul săptămânal ”Magazin”. Duma (= gluma proastă) se referă la așa-zisele ”descifrări” operate de GAG pe ”stenogramele creștine” de la Basarabi.

Grigore Albu Gral era orb și la propriu și la figurat. Și prost. Orb și prost, că dacă nu era prost nu rămânea orb jucându-se de-a Gregoire pirotehnistu’ în copilărie.

Înainte să dăm drumul la banda desenată, trebuie să accentuăm totala lipsă de fundament a narațiunii lui GAG. Materialele lui Albu Gral nu au nicio legătură cu arheologia, ba chiar alăturarea poate fi considerată jignitoare. Sunt doar fantasmele și închipuirile unui închipuit…

(click pe imagine pentru a vizualiza galeria)

N.B. Folclorul esoteric din România spune că Grigore Albu Gral are câțiva discipoli atât de paranormali, încât înflorește/ (se usucă) pământul pe care calcă și soarele stă în loc, mut de admirație, la vederea lor. Eee, hai să-i vedem și noi cine sunt și ce pot, că de povești cu zâni suntem sătui până peste cap!