Bâlciul nălucilor

Moicea Gură de Aur. Față de liota de șarlatani și închipuiți expuși în acest studiu, C. Moicea – semnatarul articolului din care extragem pasajele de mai jos – este clarvăzător de-adevăratelea, top. Când mulți visau cu ochii deschiși la Conți neuroastenici, fără calciu-n oase și fără fier în sânge, călătoriți via imaginațiune prin Șambala, omul nostru Moicea a văzut tabloul mare și l-a văzut extraordinar de limpede pentru acele vremuri tulburi:

Domnul Max Bănuș a găzduit la radio, o emisiune unde printre alți invitați au participat și Contele Incappuciato și Ion Țugui. Emisiunea mi-a amintit că în urmă cu circa un an de zile Contele, după un «instructaj» în Shambala, a venit la București direct de la aeroportul Otopeni la dl Țugui la redacție și deși nu-l văzuse niciodată i s-a adresat fără greș, profețind «7 ani apocaliptici». Rezultatul convorbirii l-a constituit apariția cărții cu același nume.

Contele a produs un viu interes în cercurile spirituale românești, fiind invitat la întruniri cu specialiștii în probleme tibetane.

Regret că n-am participat la aceste întruniri, dar am aflat că întrebările specialiștilor l-au cam pus în dificultate pe Conte. Ori instructajul din Shambala n-a fost suficient ori specialiștii i-au căutat nod în papură.

De atunci n-am mai aflat nimic despre Conte până la emisiunea radio de care am amintit. De această dată retransmite mesajul din Shambala rugându-ne să mai răbdăm zece ani (nu șapte) de umilințele și lipsurile după care românii vor avea un viitor măreț (cei care scapă). […]

Este surprinzător ce coincidență. Guvernanții actuali ar avea nevoie tot de zece ani ca să pună bine căpăstrul pe noi. După ce ne vor chinui bine zece ani, vom fi atât de leșinați de foame, mizerie, oboseală și deznădejde, iar frâiele economice vor fi atât de bine strunite de actualii mari conducători, foștii comuniști și viitorii latifundiari și patroni încât tot ce mișcă-n țara asta, va fi sub controlul lor și atunci vom fi complet eliberați de grijile pe care stăpânii le vor lua asupra lor; nu ne va mai interesa deloc cine-a tras în noi după 22 și nici cine, pe cine și cui a vândut sau ce-a vândut. Astfel, complet eliberați de griji, vom putea construi sub conducerea Contelui Raiul, conform indicațiilor primite de acesta în Shambala. Până atunci, mă întreb, Contele din ce trăiește?

În altă ordine de idei, mă întreb dacă activitatea depusă de dl Mironov pe un alt tărâm al iluziilor deșarte, știind de unde este plătit acesta, n-are oare nici o legătură cu activitatea Contelui? Nu cumva cine scapă din plasa unuia trebuie să cadă în plasa celuilalt, esențial fiind ca oamenii să nu se preocupe de problemele actuale?…1.

Tot respectul!

 

Notă: 1C. Moicea – ”Zece, nu șapte ani apocaliptici”, în ”România liberă”, 1.09.1993.