Bâlciul nălucilorBaba Vanga K002

Profeția chioară* a oarbei Vanga, despre România. Așa-zisa ”Profeție a Babei Vanga despre România” este o fabricație. Prin ea și dincolo de ea putem urmări bizara coabitare între elemente marginale ale societății și presa mainstream misionată, o cârdășie vinovată menită să populeze mentalul colectiv cu elementele unei narațiuni toxice, orgolioase, de natură luciferică. La bază, planul e următorul:

⦁ Minte-i că vor fi în scurt timp, fără muncă și fără efort, cei mai cei;

⦁ Modelează-le și dirijază-le visurile;

⦁ Cât timp ei rabdă toate nevoile cu mintea la cai verzi pe pereți, fură-i cât poți de mult.

Merge uns și după 30 de ani de la căderea lui Ceaușescu Nicolae, care dacă ar fi înțeles la timp plusvaloarea socială a circului nesfârșit, murea de bătrânețe sau de diabet, nu de glonț.

 

Nicolae Catrina - O uimitoare profeție...

 

O invenție MISA. Profeția vede cerneala tiparului într-un volum semnat de Nicolae Catrina, instructor yoga – ”O uimitoare profeție a clarvăzătoarei Vanga Dumitrova, supranumită «Oracolul bulgar», despre România” (2008):

Vanga Dimitrova nu a avut copii, însă a avut mai mulți nepoți. […] Dintre toți nepoții, cea mai apropiată de ea a fost Diana Radneva, căreia Vanga Dimitrova i-a încredințat, cu numai câteva zile înainte de a părăsi definitiv această lume, ultima și cea mai de preț profețiea sa: profeția despre România și despre rolul important al poporului român în procesul de reviriment spiritual ce se va petrece în viitorul apropiat la nivelul întregii planete. Această uimitoare profeție a Vangăi (care a fost înregistrată la vremea respectivă pe bandă de magnetofon) a fost ascultată de nepoata Vangăi, întocmai așa cum Vanga Dimitrova i-a indicat pe patul de moarte. Dianei Radneva i s-a indicat să asculte respectiva profeție a Vangăi Dimitrova de-abia la data de 24 ianuarie 2005 și, în finalul acestei profeții, Vanga i-a comunicat că trebuie să transmită mesajul respectivei profeții în România. Întrebată fiind de persoana care a ajutat-o pe Vanga Dimitrova să realizeze această înregistrare – căreia Vanga i-a precizat că este vorba despre o profeție cu privire la România – de ce trebuie ca această profeție să vină de la cineva care nu este român, Vanga i-a răspuns: «Românii sunt oameni speciali, și cu toate că Dumnezeu i-a ales pentru o nobilă misiune planetară, din nefericire mulți dintre ei nu mai cred în valorile lor naționale. De aceea, dacă acest mesaj – pe care eu am îndatorirea să îl transmit – le este adus de un străin, va fi mai bine primit de ei decât dacă l-ar primi de la unul de-al lor».

Oferim în cele ce urmează mai întâi cuvintele de introducere care au fost rostite de Vanga înainte de enunțarea profeției propriu-zise referitoare la poporul român. «Eu sunt foarte mică pentru ca el [românul care, potrivit viziunilor Vangăi Dimitrova, va declanșa, fiind în permanență inspirat de Dumnezeu, revirimentul spiritual planetar – n.n.] să vină la mine, așa că eu transmit acum această veste, care mi-a venit de sus, de la Dumnezeu, și care va trebui să fie dezvăluită în luna ianuarie, ziua 24 [este semnificativ pentru noi, și deloc întâmplător, că aceasta este ziua în care se sărbătorește Unirea Principatelor Române, n.n.], în anul 2005. În cel mult o lună de zile după aceasta, profeția ce vine de la Dumnezeu trebuie să fie dusă aceluia la care voi face referiri aici. Dacă nu se va putea ajunge la el, atunci să fie dată acelora din preajma sa pentru ca să i-o înmâneze. Să vă ajute Dumnezeu!».

Oferim în cele ce urmează transcrierea acestei ultime profeții a Vangăi Dimitrova: «În bucuria acestei lumi, în România își va începe lucrarea cel promis. Mai târziu, atunci când va fi recunoscut de aceia care sunt drepți și aleși, se va bucura întregul pământ de nașterea lui. Dumnezeu îl va ocroti într-un loc, departe de locul unde se odihnesc străbunii săi, până când va veni ceasul său. Cu puterea de sus, de la Dumnezeu, el va fi dăruit. Pământul, apa, focul îi vor veni în ajutor. Odată cu începerea lucrărilor lui în această lume, tot ceea ce este construit pe minciună și pe rău se va nărui. Toate acestea vor porni să se petreacă începând cu anul 2005. El va fi piatra de temelie pentru omenire. Primii care îl vor recunoaște vor fi aceia din poporul său, poporul din care el a ieșit. Drept răsplată, el va aduce apoi acest popor pe cea mai înaltă culme a desăvârșirii divine din această lume. Acest popor [poporul român] va deveni prin îndreptarea sa o adevărată pildă vie pentru toate popoarele pământului. El nu va veni cu un cal viu, ci cu un cal de fier, pe care cu ajutorul lui Dumnezeu singur îl va mânui»1.

Lucrarea din care cităm a apărut în cadrul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (autor din nomenklatura grupării, sigla organizației pe coperta I, conținut care repetă obsesiv o ideologie binecunoscută, editură afilaită). Este o carte-vehicul, un pretext (mai mult de două treimi din conținut este ocupat de un ”Glosar de termeni” fără legătură cu subiectul).

Considerăm că aceasta este prima apariție a așa-zisei ”Profeții a Vangăi Dimitrova despre România”, deși nu este exclus ca ea să se regăsească în tipărituri minore anterioare, de uz intern, ale MISA (broșuri, caiete de vacanță, ș.a.).

 

Note: *Limba română este polisemantică, iar ”chior” acoperă mai multe înțelesuri, printre care vorbe goale lipsite de valoare și conținut; 1Nicolae Catrina – ”O uimitoare profeție a clarvăzătoarei Vanga Dumitrova, supranumită «Oracolul bulgar», despre România”, Ed. Shambala, București, 2008, pg. 18-19.