Tăblițele ”de la Sinaia”

Din când în când viața oferă mici pete de culoare, mărunțișuri care-ți dau motivația și puterea de a merge mai departe. Cum ar fi să vezi că munca îți este apreciată.

Domnișoara dr. dr. Aurora Pețan ne-a făcut onoarea de a vizita site-ul terramirabilis.ro, pagina cu Tăblițele de la Sinaia mai precis. Și atât de încântată a fost de investigațiile pe relația Iacob Livescu – Tăblițele ”de la Sinaia”, încât le-a preluat sub semnătură proprie. Uitând să menționeze de la cine și de unde. Scuzabil, domnia sa este extrem de ocupată cu munca de cercetare.

Vedem în acțiunea domnișoarei Aurora Pețan validarea rezultatelor noastre  și o recunoaștere indirectă a superiorității intelectuale. E măgulitor, de ce să nu recunoaștem.

Adresăm mulțumiri domnișoarei dr. dr. Pețan că fură de la noi. Și promitem, ne angajăm chiar, să muncim mai mult și mai bine, pentru a o sprijini după puterile noastre în carieră. Totul pentru zeiță!

 

Într-un mediu academic sănătos, fapta Aurorei Pețan echivalează cu o sinucidere profesională. Nici n-ar fi făcut așa ceva, pentru că ”se vede urât” și s-ar fi trezit cu ușile, toate ușile, trântite în nas. Nu este cazul României, unde savanta din Alun va continua să se bată pe senvișuri și pe buci cu alți impostori, validându-se încrucișat în îngustul spațiu intern, irelevant din toate punctele de vedere.

Să nu ne spună cineva că Aurora s-a apucat, complet gratuit, total transparent și lipsit de orice miză, de furt intelectual la 50 de ani. Ar fi posibil, dar foarte improbabil. Pariul nostru este pe o practică consolidată în timp, cauționată de lungul șir de complicități care i-au jalonat cariera.

 

Trec aseară pe la părinți, stau vreo 15-20 de minute și pe urmă, ”Mamă, plec, că am niște treabă”. La care ea, mama: ”Te duci să lucrezi pentru doamna cu două doctorate?” Oarecum. Cam așa.

 

Vlad-Ionuț Musceleanu

 

Să fim bine înțeleși. Nu urmărim activitatea domnișoarei Pețan și nici ce publică dânsa. Apariția editorială și practica neconformă ne-a fost semnalată de un coleg de breaslă al dumneaei:

 

 

Fiind ulterior certificată de un altul:

 

 

Articolul domnișoarei Pețan poate fi citit mai jos:

 

 

 

Am rescris de mai multe ori acest ”răspuns” la o situație nesolicitată. Pe măsură ce elaboram, ne veneau în minte ochii inexpresivi și goi ai Aurorei Pețan. Și ce rost ar avea să dăm și noi acolo unde deja a dat Dumnezeu? O iertăm de Aurora Pețan și vom aprinde o lumânare, la Vii, pentru sufletul ei chinuit.