T.R.E.I.

La Rucăr. Căutând ceva, am dat peste altceva.

Cel puțin de la distanță (fotografiile sunt realizatecu un Nikon P900), pare a fi unul dintre cele mai clar conturate mimetolite din România.

Vizual, există asemănări cu ”misterioasa” statuie din Guatemala, un monument funerar interbelic, interpretat greșit/fraudulos de exaltați ca vestigiu al unei rase albe care ar fi stăpânit continentul american în negurile timpului.

 

Poate fi vizionat/fotografiat din E574 Rucăr – Podu Dâmboviței (GPS 45.39359, 25.18399).

 

 

 

 

N.B. Pentru că pragul acestui site este trecut și de persoane cu rea voință/analfabetism funcțional, prezentăm un perete de rocă care seamănă cu ceva și atât, remarcat pentru calitățile sale estetice. Nu afirmăm (nici n-am avea pe baza a ce!) că dacii cocoțați pe schele l-au luat la daltă&ciocane, nici că e vreun monument al atlanților carpatici, nici…

Un prieten are o interesantă teorie a imprintingului. Rezumată superficial, natura generează (conștient?, inteligent?) anumite forme mai mult sau mai puțin arhetipale, printr-un proces între ștanțare și ceea ce zicea Michelangelo – că statuia era deja în blocul de marmură, el doar a înlăturat surplusul. Atunci când își va cristaliza suficient de clar ideile și ne va explica și nouă, o vom prezenta în amănunt. O menționăm doar cu titlul de explicație alternativă, destul de improbabilă.