Editura

Titlu: Mărturii buzoiene în colecţiile Bibliotecii Academiei Române

Subtitlu: -

Autor: Ilie Mândricel

Editura: C.I.D.

Format: A4, print, 386 pag

ISBN: 978-606-94516-2-5

Apariție: București, 2018

Domeniu: Arhivistică, Istoriografie

 

Noua lucrare a profesorului Ilie Mândricel propune un bogat material documentar, prezentat sistematizat și sintetic. În esență, ”Mărturii buzoiene…” a fost concepută ca un instrument util tuturor celor care vor să cerceteze, sau să publice despre, plaiurile buzoiene.

Cu extrem de puține excepții, monografiile consultate (unele produse contra cost de «condeieri» străini de satele respective), indiferent că se cheamă pur și simplu «monografii» sau mai modest «file de monografie», ori chiar pretențios «studii monografice», sunt deficitare, ca să nu spunem altfel, la capitolul documentare istorică.

Această carte se vrea o călăuză la îndemâna tuturor celor interesați să descopere mărturiile buzoiene păstrate la Biblioteca Academiei Române. Fiecare dintre capitolele ei a inclus nu doar documentul sau mărturia respectivă produs/ă la Buzău, cu cota ei care trebuie trecută pe buletinul de cerere, ci și altele provenind din afara spațiului buzoian, dar care ajută la o orientare generală, sau care se referă nu doar la Buzău, ci și la alte localități și județe ale țării” (Ilie Mândricel)