OZN

Constelația media ASFAN-R cuprinde două site-uri principale, două pagini Facebook, vreo trei canale Youtube și tot atâtea bloguri satelit. Ai zice că Dan Farcaș e vreun mogul sau aspiră la acest titlu. Aș! Majoritatea entităților de mai sus sunt orfane, depopulate, lăsate în paragină și oglindă vie a haosului ce domnește în numitul oengeu.

Degeaba a fost Patronul sfătuit de X și Y că strategia ”nu știe stânga ce face dreapta” este contraproductivă și în final perdantă. Spunea bine ce spunea Nicu Iorga despre perseverența bovină. Și unii sunt perseverenți, nu glumă.

Cel mai blog dintre site-urile ASFAN-R e (de)ținut de Bunea Ioan, zis Mătase. După varii încercări nereușite de a-și distribui contentul pe pagina principală de FB ASFAN-R, Mătase a ajuns la concluzia halucinată că l-aș fi haceruit eu cumva.

Inițial am crezut că face pe nebunul, deranjat că-i atrăsesem atenția să nu mai fure din arhiva de cazuri a răposatului Turcu și că agramatismul lui dăunează respectabilității organizației. Însă omul a făcut o adevărată fixație cu hacereala.

Degeaba i-au explicat alți membri ASFAN-R, mai pricepuți la IT, că de vină ar fi niște setări incorecte și nimic mai mult. Că în ograda lui e buba. Omul a rămas cu ideea că l-am hacerit, ceea ce-l îndreptățea să-mi poarte o ură mocnită. Desigur, Dan Farcaș ar fi putut stinge conflictul din fașă. Doar că nu  prea cunoaște cu platformele noi. Un ochi aruncat pe site-ul îngrijit de distinsul informatician arată opera cuiva rămas blocat în anii ’90. În plus, tipul are fantezii de staborist – lasă conflicte să degenereze aiurea, doar pentru a le arbitra ulterior. Omul păcii, nu alta.

Recent, Dan Farcaș a fost victima unor tentative de pișing. Nu pe el, pe Internet. Sfătuit să nu mai apese pe orice-i fură ochii pe ecran, i-a dat Dumnezeu mintea de pe urmă să asculte și pericolul a trecut. Dar s-a ales cu un cont fals pe FB.

Am spus deja că Patronul nu prea cunoaște cu platformele noi. Altfel ar fi știut că este o practică curentă de a specula conturi false cu personalități. Sunt făcute pentru bani, nu pentru cucu-bau atacuri. Pe numele lui Emil Străinu sunt duzini de conturi false, pe FB, pe YT, pe… Și Cristiana Pănculescu s-a plâns de un cont FB fals. Fotbalistul Ilie Dumitrescu a fost ani de zile victima unui astfel de furt de identitate. Făcea unul bani pe spatele lui. Prozaic.

Ocazia l-a reactivat pe Mătase, care și-a amintit de mine, hacerul. De data asta, Mătase s-a secondat cu un anume feisbucist Flavius UnZucked, din noua galerie de ”colaboratori” ASFAN-R. Soluția de a stopa hemoragia de cadre e înrolarea unor pripași.

 

 

Acum, nici nu știi cum să reacționezi. Îi înjuri, te răcorești.  Și după?

După se conturează adevărata întrebare, întrebarea corectă. Lăsând la o parte prostia și răutatea, că nu le-o poate lua și nu le-o ia nimeni. Dacă oamenii ăștia sunt confuzați de operații și concepte accesibile unui adolescent mediocru, cu ce tupeu abordează niște subiecte infinit mai complexe, cum sunt OZN-urile? Realizează cineva câtă impostură este la mijloc?

Cât despre mine, m-am supărat degeaba. Ar fi trebuit să mă bucur. Oamenii simpli, și asfanioții printre ei, fac concurs să-și inventeze calități pe care nu le au. Mie în schimb, mi le atribuie alții. Nu sunt hacer, dl. Bunea Mătase, iar dacă aș fi fost nu pe tine și pe Farcaș îi haceream. Au și hacerii ăștia demnitatea lor.

 

Uite pe cine am hacerit. Ai de plm!   

 

Între prietenii contului evident fals, Cristian Român (foto 3/3, cosplayer Sherlock Holmes în mizerie), scientist, gânditor critic, debunker. Să ne apere bunul Dumnezeu să intre România într-o nasoală, că oameni de-ăștia vom alinia la start.