Dacia preistorică și istoricăAlfa și Omega

Avertisment: Aceste rânduri conțin de 2 (două) ori cuvântul ”pulă”, academic numit ”penis”.

 

Modestia este sinomină cu smerenia și purtarea cuviincioasă, opusă trufiei și vanității. În mod nefericit, ”Micul Dicționar Academic”1 o echivalează cu ”lipsa strălucirii”, deși implicit îi punctează admirabil esența metafizică: modestia este opusul strălucitorului Lucifer, care s-a crezut mai presus de Dumnezeu și a belit pula la propriu.

Această caracteristică a poporului român, modestia, este admirabil creionată de Eminescu din ”Scrisoarea a III-a”:

Eu? Îmi apăr sărăcia și nevoile și neamul”.

Versuri mizerabil deturnate de fel de fel de ”naționaliști” de duzină și paradă, care le-au tradus în ”popor, tu rabdă-ți soarta, ca să huzurim noi pe spinarea ta”. Nu degeaba lectura ”Scrisorii” se oprește pentru mulți la jumătate…

Smereniei tradiționale a poporului român îi este opus un curent cult, de dată recentă, de învârtoșare nu a creierului, nu a inimii, ci a mătărângii (chiar dacă, paradoxal, ideația se găsește și la onorabile domnișoare).

 

Simpozionul de la Craiova.jpg

Prezidiu, lector, public. Geo Stroe face exact ceea ce ar face orice om încă sănătos la cap: moțăie, doarme, ignoră.

 

Habar n-avem dacă este o schemă, o combinație, un plan sau simpla congruență a unor varii minți rătăcite. Însă noi îi spunem ”Planul Alfa și Omega”. În mintea nebunilor ăstora, sectanți mesianici și milenariști, de la români a început lumea și cu ei se va termina. Repetăm, nimic mai străin de esența poporului nostru.

Simpozionul național ”Obârșia neamului românesc” (ed. I) s-a desfășurat la Craiova în data de 30.03.2018. Desfigurând hidos ideile luminoase ale lui N. Densușianu, om bine intenționat în contextul lui istoric, o gloată de avortoni (”neisprăviți” cum li se spune, la propriu sau la figurat, în popor) au încercat să creioneze ideea că toți ceilalți și toate celelalte se trag ”D’aci”.

 

Domnița Rațiu

Domnița Rațiu. Nemoarta (striga) care cuvânta mai sus.

 

Dar la acel simpozion nu s-au susținut numai enormități anacronice și chiar ignare2, ci și deliruri milenariste. Iată cum concluzionează amfitrionul șușei, Adrian Pop3, din partea ”tinerilor de la Arta Zamolxa”:

Privind către «Obarșia Neamului nostru» am aflat rostul pe care-l au Românii pe pământ, acela de a însănătoși toate celelalte Neamuri [s.n.]”. Nici mai mult, nici mai puțin.

 

Domnița Rațiu

Adi Pop. Observați felul în care postura îi oglindește subconștientul:
protejează caraimanul din buzunarul interior al gecii, atent să nu fie alți bandiți prin preajmă!

 

Încheiem cu remarca unui amic care nu ne împărtășește multe din idei. Tocmai de aceea nu-l considerăm părtinitor sau subiectiv. Îl cităm aidoma: ”Ionuț, am fost o dată acolo [la Simpozionul de mai sus – n.n.] să cunosc. Securiști… Bătrâni cu alte scopuri decât cele declarate…”. N-am spus-o noi. Dar nici n-o puteam spune mai bine!

 

Note: 1”Micul dicționar academic”, ediția a II-a, Academia Română, Institutul de Lingvistică, Editura Univers Enciclopedic, 2010; 2În lectura Domniței Rațiu, baroneasa Szófia Torma, urmașa uneia dintre cele mai vechi familii maghiare din Transilvania, se numea în realitate… ”Sofia Turmă”. Pentru brașoveanca șovină care a absolvit la o vârstă foarte înaintată o facultate particulară de istorie (fabrica de diplome ”Dimitrie Cantemir”), e de neconceput ca descoperitoarea și promotoarea la nivel european a Culturii Turdaș (ulterior Vinča-Turdaș) să fie alogenă! Dragi compatrioți, este un gest patriotic să oferiți Domnițelor pulă cum și cât trebuie. Că altfel le pleacă mintea de acasă la bătrânețe!; 3Urmare firească a ”tineretului țărănist” de după 1990, Adrian Pop (zis Adi) este născut în data de 21.11.1958. Tânăr! Cu spiritul, poate. Deși noi pe-aici, pe la Capitală, zicem altfel oamenilor a căror dezvoltare mintală nu corespunde cu vârsta din buletin.