Aliodor Manolea şi frumoasa sa nevastă, Doina Elena, sunt prezentaţi de presa avidă de senzaţional ieftin din România ca o familie de ”vrăjitori moderni”, creându-se imaginea unor personaje din magia Evului Mediu care folosesc tehnici (para)psihologice de ultimă generaţie.
Aliodor Manolea a devenit celebru prin ”Flacăra Violet”, oferită ca paliativ pentru înfrângerea electorală cu totul neaşteptată a candidatului Mircea Geoană. Mass-media tabloidă a glosat mult la vremea respectivă despre ”Flacăra Violet” şi Aliodor Manolea, ”inventatorul” ei (sic!). Din necunoaştere sau rea-credinţă, un procedeu real şi relativ banal (deşi nu ineficient!) a fost prezentat complet eronat, ca ”arma” care i-a adus victoria lui Băsescu.
Cunoaşterea noastră în ceea ce priveşte ”Flacăra Violet” era relativ limitată: ştiam că este o tehnică de relaxare-vitalizare care, prin structura ei, nu putea fi folosită ofensiv. Ca şi procedeu nu ne-a interesat prea mult, cunoşteam (şi majoritatea psihologilor cunosc!) metode mai eficiente.
Aliodor Manolea, surprins în timp ce încerca să influenţeze telepatic muşte, ţânţari şi alte zburătoare (toate neidentificate).
De remarcat privirea pătrunzătoare, ”vectorizată” pe ţinta imaginară
Prof. univ. dr. ing. Alexandru Măruţă a dezvăluit mai demult ”Secretul armei secrete”. Alegerea ziarului ”Tricolorul” pare a fi pur conjuncturală: îl cunoaştem pe Alexandru Măruţă, este un bătrân respectabil, echilibrat şi optimist, care nu pare (şi nu este!) un extremist delirant gata să mănânce sângerete de unguri şi evrei pe pâine doar de dragul circului mediatic.
Un prim articol, datat 9 iunie 2011, se încheie cu o sugestivă întrebare: ”Este momentul să-l întreb pe Aliodor Manolea […] dacă-şi aduce aminte unde a învăţat despre flacăra violet şi ce a învăţat în legătură cu ea”.
Un al doilea articol, datat 18 iunie 2011, explică nu numai ”ce este?” Flacăra Violet, dar şi ”cum, când şi de unde?” a preluat Aliodor Manolea procedeul:
”Flacăra Violet este un procedeu benefic de relaxare şi nimic altceva [s.n.], cu o durată de 10-15 minute. Sub această denumire, diferiţi terapeuţi adaugă probabil şi alte procedee, pe care le asociază acestui titlu”.
În România, Flacăra Violet a fost introdusă de Dr. Alexander Fries din Viena, profesor asociat în cadrul Centrului de Cercetări Geofizice, din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe Cognitive a Universităţii Ecologice din Bucureşti. Alexandru Măruţă era pe atunci decan al acelei Facultăţi, în cadrul ei preda cursuri de Biodetecţie (vă sună cunoscut?) şi la invitaţia Domniei sale Alexander Fries activa în cadrul CCG.
”Dl. Manolea şi soţia au urmat cursurile de biosinergetică, masaj şi biodetecţie, organizate la Centrul de Cercetări Biogeofizice, la care au primit şi certificate, respectiv atestate de absolvire. Acolo au învăţat procedeul Flacăra Violetă, dar şi alte procedee necesare unui bioterapeut, pe care probabil le-au aplicat în programele proprii de tratament”. Profesorul [Alexandru Măruţă – n.n] a constatat un interes aparte al familiei Manolea la aceste cursuri. Aceasta l-a determinat, în plus, să-i accepte d-lui Manolea rugămintea de a-i face o prefaţă la o carte a sa de Radiestezie. La cererea cuprinsului, profesorul a constatat că în lucrare sunt prevăzute şi secvenţe luate din manualele Universităţii Ecologice puse la dispoziţie cu ocazia cursurilor, drept pentru care i-a recomandat să citeze şi bibliografia. Ceea ce a şi făcut, mai puţin bibliografia cursului. Aceasta l-a supărat pe profesor, care a înţeles că nu este cazul să continue relaţiile cu persoana în cauză”.
Şi dacă vă întrebaţi dacă noi îl considerăm ”paranormal” pe Aliodor Manolea, răspunsul este: DA! Dovada puterilor şi influenţei sale telepatice de necontestat se află chiar în acest material.
Oferim premiu o carte primului cititor care indică precis pasajul în care Manolea ne-a sugestionat să scriem ceea ce am scris, în ciuda tuturor evidenţelor contare!
(va urma)