OZNOZN Dan Mihăilescu coperta

De ceva timp circulă pe internet formatul digital al cărții profesorilor Aurel Cărășel, Dan Mihăilescu: OZN – Prezent, trecut, viitor” (Ed. Karmat Press, București, 1995), demult epuizată din librării.

Numele Aurel Cărășel nu ne spune nimic, în schimb Dan Mihăilescu este un veteran al ufologiei autohtone. A făcut parte din Cercul OZN de la Grigore Preoteasa și este membru fondator ASFAN-ROMÂNIA.

La prima vedere, ”OZN – Prezent, trecut, viitor” pare o lucrare de duzină și această impresie este întărită de ambiția nejustificată a autorilor de a aborda latura internațională a fenomenului, compilând date neverificate și adesea greșite.

Cu toate acestea, există fragmente demne de interes, și ne referim în special la Cazul Banat și la valul de observații din Transilvania (1968). Aici se vede mâna lui Dan Mihăilescu, care a abordat tema și cu alte ocazii.

Ne-am fi așteptat ca prof. Dan Mihăilescu să abordeze in extenso cazul OZN Valea Plopului, unde a participat direct la cercetările de teren și la diseminarea ulterioară. În schimb, nici nu-l pomenește, preferând ca alături de celălalt co-autor să bată câmpii pe meleaguri străine (și nu neapărat din străinătate). Păcat!

 

 

 

 

Mulțumiri noului nostru prieten (cel mai de aproape) pentru digitalizarea acestei cărți.

 

Update: Conform informațiilor primite de la prietenul nostru F.T., Aurel Cărășel este un autor de science fiction din Craiova. Ipostaza explică multe abordări din carte…