BYP este acronimul de la Yoga Party. B se derivă de la Bucegi sau Bivolaru; ambele variante fiind corecte și acceptabile. Ani de zile, anumite interese particulare, oculte și reprobabile, au făcut ca publicul larg să fie privat de detaliile ”descoperirilor” kogaiononiste din Bucegi ale etern refuzateI Cristiana Pănculescu. Tot căinând o închipuită ”Conspirație a Tăcerii”, să nu ajungă să și-o dorească…
Gabriel Andreescu, fost Grieg-groupie și autor de hagiografii yogiste:
”În aprilie 1984, instructorul de yoga se afla în închisoarea Securităţii din strada Rahova nr. 39. La 13 iulie 1984, Gregorian Bivolaru a evadat. (…) a fost prins după trei zile, în locuinţa unei adepte yoga. Unul dintre apropiaţi a jucat rolul de ghid pentru urmăritori”.
Cine era acel ”unul dintre apropiaţi” aflăm mai la vale:
”Gregorian Bivolaru îl indică pe Florin Andreescu, ceea ce corespunde cu anumite detalii din dosare. Acesta, anchetat, a fost bătut şi a cedat divulgând adresa unde se afla evadatul. A admis să devină informator de teama de a nu fi acuzat de favorizarea infractorului. Conform lui Bivolaru, odată ajuns în apartamentul unde se refugiase, Florin Andreescu a recunoscut că a cedat şi i‑a spus că ar fi bine să nu o expună pe femeia care‑l găzduise, sugerându‑i să coboare de bunăvoie şi să se lase prins. A văzut la etaj, în timp ce cobora, filatorii Securităţii. La ieşirea din bloc, doi securişti l‑au trântit la pământ şi i‑au pus cătuşele. Florin Andreescu a fost profund zdruncinat de ce s‑a întâmplat şi nu a mai luat niciodată legătura cu foştii lui colegi”1.
Așadar, Florin Andreescu era suficient de apropiat de evadat, încât să-i cunoască și să-i frecventeze tainița. Adică foarte. Foarte apropiat. Am zice intim, dar ne este teamă că s-ar interpreta aiurea.
Ultima frază din citatul precedent o punem sub semnul îndoielii.
Cristi(a)na Pănculescu:
”… în ziua de 11 aprilie (1986 – n.n.) când cometa Halley s-a aflat în cel mai apropiat punct de Terra, însoţită de trei prieteni, am urcat în Bucegi”.
Cei trei erau ”Mihaela Mureşanu, Florin Andreescu şi Liviu Gheorghe”2. Împreună formau un cvartet yogin de învățăcei ai profesorului yoga Gregorian Bivolaru.
Interesant este și momentul noiembrie 1984, când Cristi(a)na Pănculescu ”descoperă” Sfinxul românesc:
”firul conducător l-am găsit pe platoul Bucegi, unde am început cercetările (…) pentru a-mi lămuri mie enigma Sinxului din Bucegi în faţa căruia am ajuns practic din întâmplare în 25 noiembrie 1984”3; ”Platoul Babelor unde se află Sinxul de la care a început totul, în 25 noiembrie 1984”4;
”Pot să afirm, fără să exagerez câtuși de puțin, că întâlnirea cu Sfinxul și obiectivul pe care mi l-am propus atunci mi-au schimbat în mod neașteptat, definitiv și radical viața”5.
Domnișoara Pănculescu exhibă o adevărată obsesie referitoare la date calendaristice, pe baza lor deducând foi de parcurs, predestinări, sincronicități, ș.a. Și totuși domnește o mare confuzie asupra desfășurătorului care i-a ”schimbat în mod neașteptat, definitiv și radical viața” (vezi Discuție). Reținem că în momentul de răscruce al vieții, ingenua Cristiana Georgeta era însoțită și ”trasă”-n poză de un apropiat al gurului Bivolaru, Florin Andreescu.
Legătura va funcționa și în 1987, de când datează fotografia6 casei din Șchei.
Discuție. În ”Taina Kogaiononului”, fig. 1/pg. 156 are legenda: ”Sfinxul personificare a Marii Mame care este Pământul – vedere dinspre sud-vest – (Foto: Florin Andreescu)”. Pe pagina de FB a domnișoarei, în postări repetitive (aici și aici), aceeași poză, legendată ”prima mea poză cu Sfinxul” este datată 24 noiembrie 1984. Adică se fotografia la Sfinx cu o zi înainte să-l ”descopere”? O scăpare bizară.
Tot din aceeași sursă:
”În noiembrie 1984 doi colegi de serviciu, Doina şi Nicu (Nae), m-au convins să merg cu ei în weekend în Bucegi. Urma ca sâmbătă să înnoptăm în Sinaia unde bunica lui Nae avea un apartament, iar duminică dimineaţa să urcăm pe munte. (…) Duminica de 25 noiembvrie 1984 a fost o zi de vis, şi cu toate astea pe munte nu păream a fi decât noi”. (aici)
Unde-a dispărut yogi Flo?
Nu insistăm pe ceea ce autoarea numește prima ”Întâlnire întâmplătoare”, petrecută într-un compartiment de tren în aceeași duminică de 25 noiembrie 1984. În privat este prezentată ca o întâlnire cu o entitate ”din altă lume” și a fost ani de zile sursă de bășcălie printre câțiva cunoscuți ai femeii care se întâlnise repetitiv ”cu extratereștrii-n tren”. Ne întrebăm doar dacă în aceeași companie feroviară nu se afla și dl. Florin Andreescu și dacă nu cumva, misteriosul personaj nu era încadrat la Unitatea Specială F. Nu futing, Filaj.
(VA URMA)
Note: 1Gabriel Andreescu – ”MISA: radiografia unei represiuni”, Ed. Polirom, Iași, 2013, pg. 33, 34, și nota 4; 2Cristina Pănculescu – ”Taina Kogaiononului Muntele sacru la dacilor”, Ed. Ștefan, București, 2008, pg. 81 și nota 72; 3-6Ibidem, pg. 12, 13, 75, respectiv fig. 7/pg. 49 și nota 68/pg. 51.