Editura

Titlu: Repertoriul OZN din România

Subtitlu: O abordare sistematică

Autor: Călin N. Turcu

Editura: C.I.D.

Format: B5, print, 348 pag, fotografii și schițe AN

ISBN: 978-606-94822-8-5

Apariție: București, 2020

Domeniu: OZN, Ufologie românească, Enigme

 

Repertoriul OZN din România” grupează cronologic observații – fenomene aerospațiale neidentificate, întâlniri cu entități stranii și nu numai – făcute pe teritoriul României în perioada 1457-1997. 540 de ani de enigme și mistere, condensate de ufologul Călin N. Turcu într-un format sintetic, coerent și lipsit de senzaționalismul specific genului.

Cartea cuprinde o bogată secțiune grafică, cu 30 de pagini de schițe și planșe și un Index onomastic, o premieră în publicistica ”farfuriilor zburătoare” din România.

Prefața este semnată de Dan D. Farcaș, președintele ASFAN-România.

 

Versiunea C.I.D. 2020 a apărut într-un tiraj semnal (vreo sută și ceva de exemplare), preferând să lansăm în 2021 împreună cu Emil Străinu și Prestige și cu permisiunea familiei Turcu, o ediție nouă. Explicația este simplă: interesul meu superior a fost să readuc în atenția publică, acaparată de închipuiți și șarlatani, figura și rezultatele prof. Călin N. Turcu. Și dacă am reușit asta, celelalte aspecte sunt neglijabile. Am văzut – din spatele scenei – eforturile disperate ale unor asociați de a șterge memoria unui om și a-i distruge (la propriu) munca de-o viață. Au eșuat în final.