ParanormalDowser K001

Cadru militar, col. Constantin Cojocaru este unul dintre cei mai titraţi operatori în biolocaţie (teledetecţie extrasenzorială) din România. A fost implicat activ în diverse lucrări privind măsurători pe teren (de la explorări geologice şi arheologice, până la testări complexe, exerciţii şi operaţiuni militare).

A publicat cărţi de profil, a scris şi s-au scris despre el articole în publicaţii (unele ştiinţifice, altele militare), este autor şi coautor de brevete de invenţie privind dispozitive şi aplicaţii radiestezice pasive şi active.

A înfiinţat o veritabilă Şcoală de radiestezie, prin mâna sa trecând atât cadre militare cât şi civili. Unul dintre elevii săi, Comandorul Claudian Dumitriu a ales o cale proprie: a înfiinţat una dintre cele mai expansive societăţi secrete din anii ’90, Inforenergetica1. Suficient să spunem că Dumitriu ştia tot ce ştia de la Cojocaru; doar interpretarea rătăcită a unor forţe şi tehnici fireşti fiindu-i proprie.

De un timp, de Constantin Cojocaru şi de Claudian Dumitriu nu mai ştie nimic: nici dacă mai trăiește, nici pe unde ar trăi, nici cu ce se mai ocupă. Nimic, nimic.

 

C. Cojocaru, în uniformă militară, cu petliţele Armatei române

 

De remarcat că nimeni nu i-a impus Col. Cojocaru tăcerea, nici prin clauze de confidenţialitate, nici prin ameninţări mai mult sau mai puţin voalate. Activitatea sa este bine documentată din lucrări ştiinţifice şi open source. Prin natura meseriei, unele date vor rămâne sub lacătul secretului militar, dar este vorba de lucrări, operaţiuni şi momente operative specifice. Însă niciodată nu s-a pus problema unei secretizări de ansamblu, cum pretinde Vasile Rudan că s-ar fi procedat în cazul său.

Aşadar, când gen. Ilie Ceauşescu a vrut să înfiinţeze divizia paranormală (sic!) pentru a desfăşura activităţi în domeniul biolocaţiei, a ales un civil, operator foto la cercuri de pionieri, cu o pregătire obscură şi o situaţie socială îndoielnică şi nu pe militarul de carieră din propria ogradă, care deja confirmase excelente calităţi. Haida-de! Cam prostălău generalul ăsta…

Şi poate nu întâmplător, în presa anilor ’90 apar atacuri furibunde asupra a trei persoane, toate trei cu reale calităţi (dovedite) şi realizări (publice şi cuantificabile!) în domeniul biolocaţiei: Constantin Cojocaru, Alexandru Măruţă şi Eugen Celan. Avem documentaţia pentru a dovedi cine era în spatele acestor ”coterii” ordinare.

Dintre brevetele de invenţie amintim doar cele care l-au avut coautor pe Eugen Celan (†), pentru a pregăti terenul prezentării exemplului de demnitate umană a unui om cu adevărat puternic.

      • C. Cojocaru, E. Celan – ”Metodă pentru determinarea direcţiei unei surse de semnale radiestezice prin mijloace de biolocaţie” – brevet RSR nr. 90489/86;
      • C. Cojocaru, E. Celan – ”Generator omnidirecţional de semnale radiestezice” – brevet RSR nr. 90490/86;
      • C. Cojocaru, E. Celan – ”Metodă de biodetecţie pentru determinarea selectivă a unei surse de semnal radiestezic şi dispozitiv pentru realizarea ei” – brevet RSR nr. 93052/87.

 

Notă1Este stranie contracţia Inforenergeticii ca vizibilitate publică şi influenţă ocultă. În deceniul 1990, Inforenergetica avea câteva mii de adepţi, majoritatea legaţi de Comandor şi organizaţie prin nişte jurăminte teribile.

 

Update: Xanadron scrie: ”facsimilele actelor alea (deloc secrete, btw)” – greu cu analfabetismul funcțional. Asta afirmam și noi, că sunt publice, la lumina zilei și la dispoziția oricui este interesat –  ”nu demonstreaza mai nimic precis”. Din contră, demonstrează multe, prin însăşi faptul că sunt publice şi conturează imaginea unui om faţă de care alţii sunt doar copii palide.