Dacia preistorică și istoricăGheorghe Funar K001

Mulţi nu cunosc, dar trebuie să cunoască.

Deunăzi i-am dus acest text (vezi Episodul I) dlui. Dan Corneliu Brăneanu, pe care-l cunoaștem de peste 20 de ani. I-am spus: ”Uitaţi Testametul Dvs. ideatic!”. În faţa noastră a parcurs materialul în diagonală şi nu s-a dezis de el. De fapt, nici nu avea cum: lui şi cunoştinţelor lui apropiate li se datorează aceste teze (mai puţin mesajul profund şovin – xenofob şi antisemit – care le garnisează).

Conținutul panseului funarian nu este opera unor (semi)analfabeţi ca Ghiţă, Daniel Rocsin, Napoleon S., ș.a. Un grup de intelectuali bine închegat a lansat după 1990 aceste teze, crezând că reprezintă un demers şi o datorie patriotică. Nici acum aceşti genitori nu realizează profundul lor impact negativ asupra societăţii româneşti în ansamblu şi mai ales a modului cum este ea oglindită în lume.

L-am promovat pe Dan Corneliu Brăneanu cum am putut mai bine (printre altele, făcându-i opera accesibilă). Îl respectăm pentru ceea ce a fost şi-l vom respecta astfel până la moartea lui şi după. Regretăm însă că nu are înţelepciunea bătrânească de a se dezice de unele greşeli pe care – mai mult ca sigur fără voia sa – le-a făcut de-a lungul timpului. Contrar aparenţelor, ele nu se acoperă de colbul timpului. Ci erup, agresive, sub pana unor elemente profund tarate şi anti-româneşti, ca Ghiţă Funar.

Păcat!

 

 

 • Gheorghe Funar K002
  Funar, deliruri şi greşeli de neiertat (I)
  by
  ”PIRAMIDELE DIN ROMÂNIA ŞI EGIPT, COINCIDENŢE SAU ADEVĂRURI ASCUNSE? Prima şi cea mai mare Piramidă...
 • Gheorghe Funar K001
  Funar, deliruri şi greşeli de neiertat (II)
  by
  Mulţi nu cunosc, dar trebuie să cunoască. Deunăzi i-am dus acest text (vezi Episodul I)...