OZNIuri Floroiu K001

Una dintre glumele noastre preferate e legată de întrebarea ”funcția bate gradul?” S-o contextualizăm.

Dan D. Farcaș, președintele ASFAN-România, a reușit remarcabila contra-performanță de a numi în prezidiul asociației pe care-o conduce exclusiv persoane fără nicio legătură cu obiectul activității: vicepreședinte (și director de cercetare) un inginer constructor, director executiv, un inginer petrolist, director pe relația cu presa, un inginer de avioane. Scurt pe doi, toți civili, însă niciunul nu are nici în clin, nici în mânecă cu OZeNistica. Pur și simplu și-a bătut joc de un traseu organizațional. Pentru că poate.

Suspectam demult că D.D. Farcaș, un om deosebit, este la concurență cu gen. (r) Emil Străinu, alt om deosebit, care a reținut din istorie că imperatorul Caligula a vrut să-și facă calul, Incitatus, senator, nu și ce i s-a întâmplat lui Caligula (care a sfârșit între pumnale).

Străinu promovează de ceva vreme un maior în rezervă (în relație cu Chișinăul), un oarecare Iuri Floroiu. Relativ la acest individ exista un consemn de neagresiune, pe motiv că e bolnav terminal. Cu sau fără cancer, Floroiu e longeviv și vivace. Și profesează singura meserie pe care-o cunoaște: îi prostește pe proști cu prostii.

 

Iuri Floroiu 2

”Funcția bate gradul?” Habar n-avem. Însă titanii ozenisticii românești se întrec în a promova impostori și impostura în detrimentul pubicului.

N.B. De Triunghiul Bermudelor de la Gura Diham ați auzit? Luați de-aici. Ăsta e nivelul mintal al ofițerului Floroiu.

N.B. 2 Știm povești și cu ”civilii” de la ASFAN-România. Unul cu ”Lucrez la SRI, vreau în asociație și am și firmă pe persoană fizică”. Fost director executiv, la ASFAN, nu la SRI… O întâmplare cu ultimul: Cu mașina, el la volan, pe Valea Oltului. Descumpănit din varii motive (pe ațipeală sau pe consum exagerat de lichide), iese de pe carosabil și aproape răstoarnă mașina în prăpastie. Apoi a scornit povestea (ingenioasă în penibil!) că a fost atacat paranormal/ psihotronic. Și noi care am fi crezut că l-au atins blestemele celor care-i cumpăraseră cu bani mulți mizeria aia de aparat de vindecat, care nu vindeca nimic.