OZNArhivă militară

Prima încercare a fost inițiată în data de 3.08.1995 de reprezentanți ai redacției revistei ”RUFOR” (seria II), care apărea la Târgu-Mureș.

 

 

Dacă e s-o spunem pe ’a dreaptă, lipsa de răspuns era previzibilă; avem de-a face cu un demers pur publicitar. În 1995, doi maghiari, maghiari din Tg. Mureș, se adresează unor instituții controlate de Ion Iliescu și Patrulaterul Roșu (din care făceau parte PUNR și PRM). În climatul de maximă suspiciune al epocii. Și așteptau răspuns? Mai așteaptă? Aha…

Un aspect suplimentar. Făcând distincție între ufologul Leb și omul Leb, omul Peter Leb așadar, nu ar fi trecut nici cea mai banală verificare de securitate. Revista RUFOR nu și-a încetat apariția din lipsă de interes sau cititori, ci datorită (prea)deselor pendulări ale lui Leb – între gâtul sticlei de tărie și Muntele lui Venus (al amantei pentru care-și părăsise familia) -, finanțate din niscai delapidări. Nu poți ține o redacție așa.

Rămâne însă adordarea instituțională, parte a unui istoric al problemei. Îi vor urma inițiativele din epoca de aur a ASFAN-România, pe care le vom prezenta în episodul următor.

 

 

 • Alexandru Petria
  Ce dovezi au SRI și Armata despre fenomenul OZN? (I)
  by
  Vă prezentăm un articol publicat de Alexandru Petria în ”Cotidianul” (13.03.1995). Titlul este pe măsura...
 • Arhivă militară
  Ce dovezi au SRI și Armata despre fenomenul OZN? (II)
  by
  Prima încercare a fost inițiată în data de 3.08.1995 de reprezentanți ai redacției revistei ”RUFOR”...