PaleoastronauticaVictor Kernbach

Circulația tripticului1 pe care-l prezentăm a fost efemeră, cum adesea se întâmplă în cazul publicisticii apărute în periodice. Influența sa, în schimb, este incontestabilă, deoarece în el găsim blueprint-ul viitorului volum ”Enigmele miturilor astrale” (1970).

Totodată, în ordine cronologică este a doua contribuție teoretică autohtonă (după D. Drăghicescu) care vine să fundamenteze teza paleoastronautică.

Legătura dintre extratereștrii și sculpturile megalitice in situ a inspirat, și continuă să inspire, numeroși cercetători. Dacă în cazul lui Călin N. Turcu o regăsim la un nivel incipient (și aproape deloc explicit!), la Michaela Al. Orescu ea capătă tentele unei remitizări grotești, delirante. Amintim și de C. Bărbulescu, cu teoria ”Cosmodromului din Retezat”, un subiect fascinant care din păcate este cvasinecunoscut publicului larg.

Vă recomandăm o lectură atentă, deoarece, în ciuda stilului încâlcit, Victor Kernbach introduce elemente de maxim interes. Ca de exemplu, paleoastronautica este promovată sub titlul de serie ”Memoria pământului strămoșesc”. Ha?

 

 

Notă: 1(A)Victor Kernbach – ”Ce s-a întâmplat înainte de Potop?”, în ”Viața studențească”, nr. 5/ mi. 31.I.1968, pg. 1 și 8; (B) ”Lupta roților de foc”, în ”Viața studențească”, nr. 6/ mi. 7.II.1968, pg. 8; (C) ”Omul un pisc statuar”, în ”Viața studențească”, nr. 7/ mi. 14.II.1968, pg. 8.