Paleoastronautica

Intro. Se vor găsi și în România vestigii paleoastronautice, pentru că farfuriile zburătoare și paleoastronautica sunt la modă și girate oficial. În 1968, ing. Florin Gheorghiță dă un pronostic optimist:

Să fie aceste vizite (ale  ozeneurilor – n.n.) doar un fenomen regional, sau fac parte dintr-o studiere de la înălțime, de către echipaje extraterestre, a unui teritoriu mai întins? În aceste condiții, nu ar fi exclus ca într-o bună zi să descoperim și undeva prin munții noștri, platforme de piatră asemănătoare cu cele descoperite la Talca în Peru (s.n.) (ziarele din 13 august 1968)”1.

Talca e în Chile. Știrea a venit prin agențiile de presă. Repetăm, pentru întărire: o agenție de presă, colectează și distribuie, nu verifică, nu certifică, nu atestă. În data de 13.08.1968, ”Informația Bucureștiului” publică o scurtă mențiune, de fapt divers:

Talca 13 (Agerpres). – O patrulă de jandarmi care ancheta asupra prezenței presupuse a unor obiecte zburătoare neidentificate în Anzii Cordilieri, a descoperit, la 3200 m altitudine, două stranii «piste de aterizare». Aparent de origine vulcanică, ele erau formate din blocuri regulate de aproximativ 2,50 m lungime şi 2 m lăţime, cântărind fiecare aproximativ 15-20 de tone. Cele două piste, distincte, măsurau 350 m pe 200 m şi, respectiv, 1000 m pe 60 m. Poliţiştii, care au fotografiat întreg terenul, au declarat că nu au găsit nici o urmă care să indice o aterizare a unor aparate cunoscute sau necunoscute. Totuşi, un expert care s-a deplasat la faţa locului a afirmat că acestea sunt veritabile piste de aterizare pentru farfuriile zburătoare. Săptămîna trecută numeroşi turişti au semnalat poliției că în apropiere de localitatea Talca au observat, mai ales noaptea, obiecte misterioase  «dansând» pe cer2.

Am găsit o relatare și în cartea lui Guy Tarade, ”Soucoups volantes et civilisation d’outre-espace3. Originea lor artificială nu este deloc evidentă, iar specificarea că ”nu prezentau urme recente de aterizare” indică o legătură forțată între elemente lipsite de legătură.

Tradiția populară afirmă că sub nuc nu cresc alte plante. Tot astfel, marile evenimente au nevoie de spațiu temporal pentru ca efectele lor să ajungă la maturitate. Totul e să ai răbdare…

(va urma)

 

Note: 1Florin Gheorghiță – ”Pe marginea unei «farfurii clujene»”, în ”Magazin”, nr. 584/ 14.12.1968, pg. 7; 2*** – ”Piste de aterizare pentru «farfuriile zburătoare»?”, în ”Informația Bucureștiului”, nr. 4662/13.08.1968, pg. 4; 3Guy Tarade – ”Soucoups volantes et civilisation d’outre-espace”3, Ed. J’ai Lu, Paris, 1969.