Dacia preistorică și istorică

A apărut ”Almanah Trepanatsii #2”. Informații dublate de umor pentru toate mințile și pentru toate gurile. Dedicat ”to the brave mujahideen fighters of Afghanistan” (Rambo III), pentru că nouă ne place Istoria, nu rescrierea ei într-o oarecare cheie ideologică temporală.

 

În ”Almanah” găsiți și un articol de-al subsemnatului, ”Zalmoxis e Satana? Cum a «descoperit» un cercetător român 666 într-un epitaf antic de la Tomis”. Urmare a unei nopți albe petrecute cu Dragoș Hălmagi de la IAB, ne-o ”batem” de neispărviții închipuiți care prostesc oameni cumsecade cu Niascharian și gen.

Și preambul pentru o carte scrisă deja, care va apare când va apare: ”Dosarul «Strigoii». (pseudo)Excepționalism românesc”. Inițial s-a intenționat serializarea sa în publicația locală ”Argeș Expres”, pentru care s-a obținut și o confirmare formală. Ulterior, n-a fost să fie: senior editorul acad. Gheorghe Păun a semnalat probleme ”ideologice” (!!!) încă de la articolul ăsta. Nici nu dorim să aducem aminte ce s-ar fi întâmplat într-un peisaj media european dacă ar fi apărut astfel de ingerințe în politica editorială a unei publicații.

Pentru că nu are rost: matematicianul Păun este o minte luminată, un spirit deschis și un deschizător de drumuri culturale. Atâta timp cât ele sunt și conforme ideologic și securizate de clica Domniei Sale. Sau mai pe românește, îi confirmă sechelele (pseudo)naționaliste și îi pupă-n dos pe gușterii penali care-l finanțează (unul dintre ei fiind pușcăriabilul Mircia Chelaru). Ce-i putem promite și garanta Dlui. ”Sisteme P” este că plata se face, în cazul nostru, totdeauna!

Almanahul îl puteți cumpăra de aici și de la Librăria Mihai(l) Eminescu din centrul Capitalei, de la Universitate. Eu vă recomand să sprijiniți inițiativa lor; sunt oameni tineri, cu bune și cu mai puțin bune, dar totuși oameni curați.