OZNEmil Străinu

Semnalăm apariția, la Editura Darclee, a unei noi cărți a generalului Emil Străinu, ”Extratereștrii au venit. Cum ne apărăm?” (350 pag + planșe color, București, 2022):

 

 

Emil Străinu pare să fi brevetat o formă de comunicare excentrică: informația veritabilă este strecurată printre rândurile doldora de dezvăluiri incredibile (sau necredibile, în funcție de capacitatea de cunoaștere/ filtrare a cititorului!).

În secțiunea foto (full color) găsiți un cadru care ar decora onorabil coperta unui very soft sexy novel (Sandra Brown pentru referință) intercivilizațional:

 

 

Cromatica mâinii, diferită de cea a capului, e de mare efect.

La pachet cu pățita lui Florin Tudose:

Ciudat sau nu, la puțin timp după lansarea volumului, autorul (Florin Tudose – n.n.) va deceda în urma unui «suspect» infarct…” (pg. 19)

”Suspect” e un eufemism; Tudose ne-a fost profesor în facultate și pentru că lumea e mică, cunoaștem detalii suplimentare. Florin Tudose și-a luat somnul de veci prin ”metoda telefonul”, adesea ambalată paranormal pentru a acoperi o agresiune psihologică executată profesionist. Metoda e mai simplă decât pare și poate cândva o vom detalia, alăturându-i și o cazuistică autohtonă relevantă. Prietenul nostru Ioan Olaru a pățit-o la fel.

 

Ultima parte a cărții, ”Mirabilia&Obscura” (40 de pagini) grupează 12 materiale ale subsemnatului. Ca de obicei, ele sunt mai pământene și fac o notă ușor discordantă, dar benefică unui ansamblu echilibrat.