Paranormal

exmisa.blogspot.com este un site bogat informativ, punctând cultul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut. După cum indică și prefixul ex, este ținut de foști cursanți, oameni merituoși de vreme ce căzuți sub vrajă fiind, au reușit să dezmeticească și să meargă mai departe. Și mai important, au avut tăria să privească în urmă, distilându-și experiența nefastă și anii irosiți aiurea, vânând iluzii, într-un beneficiu societal, util tuturora.

Urmăresc exmisa.blogspot.com și efortul lor, considerându-i ca parte dintr-o tabără comună. Inclusiv la nivel stilistic. Cine a citit cartea nostră ”Ceaușescu și Enigmele din Munții Buzăului. Dosarul Bozioru Tara Luanei” (Vlad-Ionuț Musceleanu, Emil Străinu, Ed. Prestige, Bucureștiu, 2021) va remarca asemănări mai mult decât izbitoare. O combinație de rechizitoriu și caterincă, totul referențiat la milimetru. Deloc întâmplător; bișnițarii spirituali sunt buni prieteni ai portofelelor fraierilor și ai barei de instanță. Pentru orice eventualitate, e bine să fii pregătit.

Una peste alta, m-a surprins pomenirea site-ului nostru, terramirabilis.ro, într-un context și sub un titlu infamant – ”Mincinoșii absoluți se dau de gol când își șterg urmele!”. Tangențial, se referă la dispariția de pe site, nu și din online, a unor articole privind falsele profeții ale lui Sundar Singh și instrumentalizarea lor de către Guru Bivolaru.

Printre altele, se zice așa:

Au făcut ce-au făcut cei de la MISA și, în doar câteva zile, respectivul articol a dispărut, dovada rămânând însă în arhivă.

Evident, o variantă atât de veche e o dovadă a felului în care Bivolaru a modificat textul pentru a-i servi scopului, dar deranjul era cu atât mai mare cu cât el reușise în aplicarea ”tacticii cucului”…” (link).

Din neatenție, grabă sau entuziasm greșit dirijat, cei de la exmisa.blogspot.com au scăpat esențialul: NU era unul sau două articole, ci o carte întreagă; NU au dispărut ”în doar câteva zile”, ci după luni întregi de expunere. Cât despre titlu, nici nu îndrăznim să ne gândim că ne-ar viza.

În fapt, am demonstrat etapele și efortul elaborării unei cărți și am oferit posibilitatea tuturor celor vizați să solicite și să primească un drept la replică. De asemenea, dată fiind situația economică din România, am dorit să ajungem și la cei care nu-și permit să cumpere cărți fizice, hârtie ambalată în carton. După expirarea unei perioade de timp considerată rezonabilă, am retras de pe site materialele și am publicat cartea planificată în format tipărit (link):

 

 

N-am dat înapoi, am plusat.

Ca efect indirect, exmisa.blogspot.com tocmai le-a stricat ziua unor oameni răi, care-și frecau mâinile de bucurie că articolele despre ei dispăruseră, la rândul lor, de pe site. Or fi crezut și ei că dăm înapoi. Nu, dragilor, corectăm la o nouă carte…

Cu drag!