OZN

Florin Gheorghiță, cercetător și popularizator al fenomenului OZN, s-a dus Dincolo. Era patriarhul de vârstă (n. 1928) al farfuristicii autohtone, disciplină în care a fost unul dintre pionieri.

 

 

De profesie inginer și specialist în proiectare, Florin Gheorghiță, s-a născut la 24 august 1928, la Târgu Neamț. Studiile liceale la Liceul C. Negruzzi Iași (1939-1947), apoi Facultatea de electrotehnică a Institutului Politehnic din Iaşi (1947-1951). Inginer proiectant la D.S.A.P.C. Braşov (1960-1967), ing. pr. consilier la D.S.A.P.C. Cluj (1967-1975), ing. pr. consilier şi ing. şef. colectiv la I.C.P.R.O.M. Iaşi (1975-1988). Membru al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă, filiala Iaşi (din 1982)” (aici).

De numele său se leagă publicarea fotografiilor remarcabile obținute de Emil Barnea la Hoia (august 1968) și așa-numita Piesă Transilvană, descoperită în anii ʼ70 lângă Aiud, un obiect considerat paleoastronautic.

În activitatea ulterioară, sub influența biologului Alexandru Sift  s-a axat pe teoria ”OZN-urilor moi” și pe promovarea a ceea ce noi numim ”fotografii spiritiste”, o încercare de a introduce parapsihologia și fenomenele fizice exotice în ecuație.

În ciuda unei rodnice și constante activități publicistice, apreciată național și internațional, s-a stins într-un cvasianonimat care spune mai multe despre noi, ca popor, decât despre el, ca om.

Două ferpare, la Anunțuri, într-un ziar local:

Cu profundă tristeţe, soţia, nepoata şi cumnata anunţă trecerea la cele veşnice a celui care a fost FLORIN GHEORGHIŢĂ, un om de o bunătate şi modestie deosebite. Înmormântarea va avea loc la cimitirul «Eternitate»” (aici);

Echipa Editurii Polirom anunţă cu profund regret trecerea la cele veşnice a cunoscutului autor FLORIN GHEORGHIŢĂ, vechi şi constant colaborator al editurii, şi transmite cele mai sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!” (aici).

Atât!

 

L.E. Știrea am aflat-o ieri, 18 septembrie curent de la Emil Străinu. Hopa, ferparele datează din 23 și 27 august. Halucinant, gunoaiele din mass-media și din asociațiile de profil nu au găsit de cuviință să zică două cuvinte despre moartea acestui om care a fascinat cu fanteziile sale generații întregi. Suntem un popor de pitici de grădină!