Tăblițele ”de la Sinaia”

Scriam acum ceva timp, dovadă a capacității de predicție, dobândită prin foarte buna cunoaștere a domeniului:

Nu au individualizat narațiunea, ci au modelat-o fluid și configurabil. Pentru ca ei s-o poată extinde la nevoie, iar tu să o poți integra mai ușor cu ce știi, ce crezi și ce speri. O să fii surprins cât de ușor poți lega totul de alte povești și nu e nimic întâmplător. Știi, au imaginat niște prize de joncțiune astfel încât să racordezi (legi) cele mai disparate fire între ele și iluzia să se perpetueze de la sine (s.n.)”.

”Documentarul” prezentat mai jos explică excelent comportamentul politic al românilor. Dorințe și așteptări satisfăcute prin iluzii deșarte, îmbrăcate în cuvinte frumoase și hop, românul dă pe gât pocalul cu pișatul lui Guru Bivolaru și se șterge pe bot plescăind satisfăcut că și-a luat încă odată, a câta oară, țeapă.

Surprinzătoare sunt cifrele de audiență; mai e puțin și bat milionul. Plouă cu Dumnezeu și Amin prin comentarii și ne întrebăm ce cateheză face gloata la biserica de parohie de vreme ce confundă atât de lesne creștin-ortodoxia cu goangele hinduist-ocultiste ale unui pedofil libidinos.

În istoria contemporană, M.I.S.A. a depășit cu mult oricare altă organizație autohtonă în ceea ce privește atentarea manifestă și erodarea profundă a fibrei naționale. Și când vezi toate acele Mulțumesc și Respect din comentarii, începi să crezi că ne merităm ca popor soarta.

 

 

 

 

UPDATE: Joi, 21 aprilie curent, s-a întâmplat mare spectacol cu Sadhguru, ”cel mai cunoscut yoghin din lume”, la București. Peste 5000 de creștini ortodocși (doar la nivel declarativ, firește!) s-au încolonat, printre care nelipsiții intelectuali fini și vedete. Ultimele două categorii au alcătuit și falanga Meditației Transcendentale.