J. B.

În ultimele două luni ne-am ocupat, printre altele, de digitalizarea unei importante arhive ufologice, pusă la dispoziție, cu generozitate, de cel care a strâns-o într-o viață de om. Cum va fi folosit în continuare materialul rezultat, nu depinde de noi.

Ceea ce putem face, în limita propriei necunoașteri a tematicii OZN din România, este să prezentăm câteva selecții din selecții. Asta înseamnă că am ales câteva articole și am punctat fraze-cheie, idei care ne-au sărit în ochi.

Articolul ”Ozeniștii”, publicat de L.B. în ”România Liberă” (5.07.1994) se ocupă de fenomenele de la Arad.

(click pe imagine pentru a o vizualiza la rezoluție maximă)Ozeniștii (România liberă, 5.07.1994)

Mărturiile sunt adesea con­tradictorii, mai ales că aproape toţi [”martorii sau așa-zișii martori oculari” – n.n.] sunt dornici de publicitate”.

Ciudat este faptul că după prezentarea evenimentului de TVR, cetăţenii din tot judeţul văd obiecte [zburătoare neidentificate – n.n.] pe cer”.

”[Arădenii în general și locuitorii de proximitate în special – n.n.] se gândesc şi nu-şi găsesc răspunsul: unde au putut deveni specialişti în OZN-uri toate echipele, mai ales cele de ziarişti, că până acum extratereştrii nu ne-au prea vizitat?”.

Interesante chestiuni, nu-i așa?

(va urma)

Episoade II, III,