OZN

Sărbătorim o premieră pe site-ul terramirabilis.ro – solicitatea și publicarea primului Drept la replică (aici). Un gest de normalitate; cine se simte deranjat sau neîndreptățit de cele scrise poate solicita acest demers util inclusiv publicului și cu siguranță îi va fi onorată cererea.

Dacă cineva se așteaptă să intrăm în jocul perdant al replicii la replică, urmată eventual de replică la replica replicii, va fi dezamăgit. Avem alte lucruri mai bune de făcut.

Cu toate acestea, dorim să satisfacem rugămintea de încheiere a Dlui. Dan D. Farcaș:

Aș aprecia o dezmințire din partea publicațiilor sau blogurilor în care a apărut articolul la care cele de mai sus fac referire”.

În fapt, este vorba de următoarele prezumptive intrări:

În data de 19.12.2022, Vlad-Ionuț Musceleanu (M) a publicat în «Argeșul online.ro», ca și pe blogul «terramirabilis», articolul «OZN – Academie și rinoceri» care s-a vrut pamflet dar în realitate este o sumă de dezinformări și jigniri suburbane, la marginea penalului. Presupun că între timp «Argeșul online.ro» a șters articolul, dar autorul afirmă că el a fost introdus recent și în «Almanah Trepanatsii 2023», în sumarul căruia nu l-am găsit însă”.

Situația este de-a dreptul bizară.

Articolul ”OZN – Academie și rinoceri” nu a fost niciodată propus spre publicare în argesulonline.ro, nu a fost publicat niciodată în argesulonline.ro, prin urmare nici n-ar fi putut fi șters de acolo. Și nici n-a afirmat nimeni, niciodată altceva până la Dan D. Farcaș. Dl. Sorin Simion, redactorul-șef  la argesulonline.ro poate confirma.

Explicația vine din al doilea exemplu. Articolul ”OZN – Academie și rinoceri” nu a fost niciodată propus spre publicare în Almanahul Trepanatsii 2023 și nu a fost publicat niciodată în Almanahul Trepanatsii 2023. Dl. Felix Țele, coordonatorul Almanahului Trepanatsii, poate confirma. Tomul fiind tipărit în format fizic, pe hârtie, e mai greu de ”ștears” integral sau parțial.

În realitate, după cum  limpede am specificat, ”A apărut Almanah Trepanatsii 2023. Am și eu o rubricutsă, despre constructul mitologic al tunelurilor din Bucegi (s.n.)”. Fără legătură directă sau indirectă cu Dan D. Farcaș. Exceptând ipostaza improbabilă în care se crede, mai nou, tunel. Tunel din Bucegi. Dar nu, nici chiar așa!

Sperăm să apreciați la adevărata ei valoare această dezmințire, Dle. Dan D. Farcaș!

 

***

Recomandăm o lectură în oglindă: articolul inițial și Dreptul la replică. Nu este nimic de râs și printre rânduri răzbate senzația stranie de universuri paralele, de graniță între lumea aceasta și ”lumea ceea”, cum o numea M. Sadoveanu. Adevărul este că n-am ști să spunem dacă Dl. Dan D. Farcaș chiar nu înțelege (scuzabil la o adică!) sau mimează abil o capacitate de înțelegere redusă până la extincție. Ca în cele două exemple de mai sus.

 

Personal, am rămas cu o nedumerire. Eu ca eu, cu toate relele și scăzămintele. Însă există suficiente persoane din orbita ASFAN-România care cunosc, punct cu punct, ce-i adevărat și ce nu și din articolul meu și din Replica Dlui. Farcaș. Pentru că au fost, ca și mine, ca și el, acolo. Va mai putea să se uite în ochii lor? Și dacă da, cum?