Conspirați(onism)Cip RFID K001

În viziunea noastră, faptul că ”România este prima ţară din Uniunea Europeană cu acest regim al actelor de identitate” (biometrice cu chip) are două explicaţii principale, mari şi late:

I. România deţine numărul cel mai mare de persoane aparţinând unei etnii anume. Cum faptele unora dintre ei, nu puţini, dar nici chiar toţi, au băgat Vestu-n lacrimi, e plauzibil ca dorinţa de a avea acte cu amprente, schemă de recunoaştere facială şi eventual cazier la purtător să fi venit pe filiera UE. Nu neapărat pe canale oficiale; pot fi făcute şi propuneri de nerefuzat. Să ne amintim de scandalul amprentării colective a câtorva comunităţi care-şi asamblaseră tabere ad-hoc lângă metropole europene.

 

De ce să scoţi singur castanele din foc, când le poţi scoate cu mâna altuia.

 

II. Noile paşapoarte necesită nu doar contractarea unui producător extern (doar nu credeţi că se fac în România!), ci şi aparatură nouă pentru personalizare (la eliberare) – citire (la punctele fixe și mobile de control). Asta înseamnă contracte cu statul și comisioane foarte grase pentru unii. Dacă modelul se extinde şi la buletine de identitate şi permise auto (şi de ce nu s-ar extinde!), cuantumul comisioanelor creşte exponenţial.

 

La baza crucii pot sta și vipere, nu numai Craniul lui Adam

 

De ce să forţezi pe cineva, când îl poţi cointeresa.

 

Evident, este mai confortabil să afirmi că eşti campionul creştinătăţii şi avangarda luptei contra Bestiei 666, decât că recunoşti că la tine se referă anunţul ăla din unele localuri: ”Ne rezervăm dreptul de a ne selecta clientela!”

Ceea ce ne miră este cum de participarea la mitingurile AntiCip nu beneficiază de mai mulţi foşti, actuali şi viitori infractori, de care ţara asta nu duce lipsă. Or fi ori la răcoare, ori la putere, ori la ”muncă” în străinătate!

Am plecat în Germania cu autocarul, m-am întors cu maşina mea. În autocar era un ţigan, la costum, cu pălărie de-aia cu boruri largi şi mustaţă pe oală. Adică ţigan-ţigan, nu de-ăsta ambiguu ca Medelin Voicu. S-a comportat mai civilizat decât majoritatea celorlalţi pasageri. Oprire la un WC pe autostradă în Austria, cu intrare gratuită. Jumate din bărbaţii români (albi ca să se înțeleagă exact!) s-au pişat afară, în spatele clădirii. Deşi, (mă) repet, era pe gratis; era curat lună pe jos, vase metalice curate lună şi ele, cu hârtie igienică gârlă (detaliile astea îi plac lui Rapcea). Ţiganul nostru a intrat înăuntru. Generalizările sunt periculoase, iar un om trebuie judecat după ceea ce este el, nu după etnia din care face parte.

Stau pe o stradă cu mulţi ţigani. Majoritatea sunt oameni de treabă. Dacă le spui rromi, cred că-i înjuri.