Paranormal

Spre finalul târgurilor de carte de la Romexpo (Bookfest mai în vară și Gaudeamus toamna), apar invariabil nebunii. Seara, sâmbăta mai rar, duminica întotdeauna.

O specie aparte a faunei de târg: sunt politicoși dar insistenți până la agresivitate, au ceva foarte important de relevat, discursul lor este cvasi-incoerent, invariabil se victimizează și uită mereu că și acum un an, și acum doi ani, și acum trei ani, și așa mai departe, ți-au spus exact aceeași placă. Doamna care vorbește la pertu cu Duhul Sfânt n-a mai venit anul ăsta, cu toate că cele patru volume de dialoguri celeste au rămas nepublicate. Domnul cu OZN-urile a pontat. De asemenea, editorul wannabe faultat de Sistem: angajații Bibliotecii Naționale au ceva cu el, deși a pregătit 10 titluri-bombă.

Dar au apărut și prospături. O doamnă care-ți ”desenează sufletul” (?!?) și semnează ”Sevastița Președintele României”. Un caz psihiatric interesant: desenele seamănă ca două picături de apă, zici că sunt trase la xerox. Îl folosim ca pretext pentru a ne pune sufletul* pe tavă cititorilor:

 

 

*Vrăjeală! Sunt cinci suflete în imagini, nu doar al autorului.