Misterele Bucegilor

De-a lungul timpului am avut ocazia să constatăm o adevărată ”obsesie” publică pentru ”locurile cu energii din munți”.

Ce vrea această sintagmă să însemne, rămâne de aflat. Ne-am lămurit că nici cei care întrebau nu delimitează obiectul interogației foarte clar, gravitând între teoriile bucegiste ale domnișoarei Cristiana Pănculescu și ”Gura de Rai” a răposatului Rudan Vasile. Aparent – deoarece ne aflăm pe tărâmul unei mari vaguități – este vorba de o căutate a unor surse de putere, secrete dar publice, ocultate/interzise dar accesibile oricui.

Cartea ”Taina Kogaiononului. Muntele sacru al dacilor” a apărut în anul 2008 la Editura Ștefan. În prezent circulă la liber pe Internet, grație indiferenței fățarnice a autoarei și a editurii (Le-am atras atenția asupra acestei stări de fapt, de mai multe ori, cu exemple concrete. Lipsa de reacție o traducem prin precumpănirea unui efort de propagandă în detrimentul efectului comercial.)

La solicitarea unui român din America, prezentăm și pe acest site cartea dnei Cristiana Georgeta Pănculescu, în format PDF, fără alte comentarii (fiind vorba de o formă de credință pseudoreligioasă, argumentele raționale nu conving pe nimeni). Cu voia dumneavoastră: autoarea se prezintă tuturor cu prenumele de Cristina. Numele de botez, dar și de buletin, e Cristiana. Chestiune de amănunt…