Editura

Titlu: Megaliți & microliți

Subtitlu: -

Autor: Silviu N. Dragomir

Editura: C.I.D.

Format: B5, print, 82 pag, facsimile și ilustrații AN

ISBN: 978-606-94516-6-3

Apariție: București, 2018

Domeniu: Non-fiction, Mistere, Enigme

 

După știința noastră, ”Megaliți și nu numai” a fost prima lucrare generalistă și de sine stătătoare despre megaliții și microliții din România -, având astfel și o valoare istorică de pionierat. Ediția de față, ”Megaliți & microliți”, urmează materialul original, îmbogățit cu imagini noi, calitativ superioare.

Deși un veritabil pasionat de ”pietrele cu semnificații”, Silviu N. Dragomir a emis și popularizat ipoteze moderate, fiind un adept al distribuției muncii: întâi a modelat natura și ulterior, eventual, omul a cizelat. Totodată, autorul mută centrul de greutate pe felul în care populațiile locale au interacționat cu aceste ”chipuri de piatră”, dând naștere sau doar alimentând credințe, obiceiuri și tradiții, unele păstrate până în zilele noastre.

Cercetător și scriitor prolific, Silviu N. Dragomir aparține «vechii gărzi» care s-a ocupat de misterele, tainele și enigmele României. Deloc întâmplător, trei dintre cărțile sale poartă chiar aceste titluri. Mulți ani, cartea de față a circulat în mediul restrâns al «cunoscătorilor». Acum, Editura C.I.D. o pune la dispoziția publicului larg” – Gen. Bg. (r) Dr. Emil Străinu.