Conspirați(onism)

Pe rețelele sociale și grupurile de Whatsapp circulă o stranie poveste despre o societate secretă ucrainiană, Сотні гетьмана, care grupează militari și oameni politici. Un deepstate structurat pe calapodul Operațiunii Gladio:

 

Gruparea secretă Сотні гетьмана („Sotnia Hatmanului”) a fost înființată în septembrie 2016, la Kiev, de către ofițeri superiori ai armatei ucrainene, animați de idei naționaliste. Organizația l-a luat drept patron spiritual pe Sfântul Mihail, recrutând membri în special din garnizoanele din Galiția și Podolia (aria de vest a Ucrainei). Puține se cunosc despre acești combatanți, însă se pare că militează pentru reinstaurarea „hatmanatului” (perioadă glorioasă din istoria Ucrainei, cca. sec. XVII) și utilizează simboluri din heraldica cavalerească a epocii.  Termenul „sotnie” înseamnă litetal „sută”, dar era folosit și pentru a desemna o „ceată” de cazaci în perioada renumitului hatman Ivan Mazepa. Unele voci atestă că însuși Zelenski face parte din grupare, la reuniunile secrete fiind salutat cu formula „Slava Hatmanului”. Deși nu se știe exact când a ajuns membru în asociație – unele surse afirmă că înainte de a fi președinte, „Sotnia” contribuind major la alegerea sa. În prezent, o bună parte din comandanții armatei ucrainene și ai Gărzii Naționale au legături cu gruparea, inclusiv la nivelului Statului Major General.

(sursa: Internet)

UPDATE: Sursa citată conține și acest pasaj:

”Din puținele informații disponibile, reiese că gruparea „Sotni Hatmana” s-a dezvoltat predilect după ocuparea Crimeei (2014), desprinzându-se din mai vechea structură „Buzduganul Negru” (Чорна булава). Ultima își are originile în perioada 1913-1921, când adepții au acționat pentru întâia independență a Ucrainei, pe fondul Primului Război Mondial. „Buzduganul Negru” (Ciorna Bulava) cuprindea și alte categorii sociale (intelectuali, meșteșugari), având o organizare similară lojilor masonice – sub influența poloneză. Această structură asociativă nu a ființat mult, fiind anihilată după ocupația stalinistă de CEKA, ulterior NKVD.

Ea a reapărut însă după 1991, beneficiind de entuziasmul unor cadre din armată și poliție. Treptat însă, specificul a devenit tot mai militant, iar după evenimentele Maidan facțiunea militară s-a desprins din „Buzduganul Negru”, formând nucleul dur „Sotnia Hatmanului” (cu nume intermediar „Coroana lui Hmelnitki” între 2014-2015)”.

 

Inițial, am evitat să postăm acest fragment, deoarece el intră într-o oarecare contradicție cu informații aflate din scrierile inedite (manuscrise) ale lui Vasile Lovinescu. Despre ce este vorba:

 Este cunoscut că Templierii dețineau Vasul Graalului, un artefact cu o putere extraordinară, pe care l-au depozitat în Europa de Est după marea prigoană suferită de Ordin în Occident. Un nume de rezonanță în geografia sacră a Graalului este Muntele Pop Ivan din Ucraina (tradus câteodată și Papa Cioc – Vârful părintesc). Studiind mitologia recurentă a ”Buzduganului Negru”, Lovinescu a descoperit că nu este vorba despre o armă în sine, ci despre un receptaclu, un vas. Mai mult, acesta nu era singular, ci forma un set împreună cu alte 12 vase mai mici, numite ”ciocane”.

Plecând de aici, Lovinescu proiectează istoria organizației ”Buzduganul Negru” în ciclul Cavalerilor Mesei Rotunde, a cărui continuatoare este. Hatmanul îl substituie simbolic pe Arthur, iar cei 12 ciocănari sunt cavalerii săi. Pe linia desacralizării moderne introdusă de francezul Rene Guenon, esoteristul din Fălticeni aduce în discuție chiar și unele seturi de masă moldovenești, în care sticla de țuică poartă numele de ”Buzdugan”, amintind că în regiune nu lipsesc nici ”ciocanele”.

Reținând aceste aspecte rezumate de noi, rezultă că organizația secretă și inițiatică ”Buzduganul Negru” este mult mai veche decât se afirmă în sursa citată și probabil operează încă în paralel cu „Sotnia Hatmanului”. La nivel ocult, ea corespunde ”Soarelui Negru”, căutând recuperarea Vasului Graalului și dominația lumii prin folosirea acestui obiect magic.