Dacia preistorică și istoricăCătălin Berenghi K001

Cum-necum, Ioan Cătălin Berenghi – ”Legionarul supărat” din Legiunea Străină franceză şi camaradul său Cătălin Ioan Gornic, de aiurea, au reuşit să prostească o ţară întreagă: naţionalişti, ortodocşi, oameni de cultură, ziarişti. Mă rog, pe unii poate i-a şi cumpărat, că prea-i de tot, tot circul ăsta!

Mega-Moscheea (sic!) din Bdul. Expoziţiei a fost gândită de laboratoarele PSD ca o cacialma menită să-l ajute pe Victor Viorel Ponta să ”cumpere timp” mizând pe sprijinul lui Erdogan şi noua configuraţie geopolitică care a potenţat major poziţia Turciei în regiune şi în relaţia cu partenerii vestici.

Încercând să împiedice ridicarea unei construcţii care nici nu era menită a fi vreodată ridicată, I.C. Berenghi s-a învrednicit să profaneze ”cu de toate” un alt teren, nu cel dat prin HG Muftiatului Cultului musulman din Romania.

 

(click pe imagini pentru a le vizualiza la rezoluție completă)

Berenghi - Mega Moschee 1Sursa: ANCPI. Sublinierile cu galben ne aparţin.

 

Berenghi - Mega Moschee 2Sursa: ANCPI. Adnotările ne aparţin.

 

Nu este clar dacă Berenghi deţinea datele problemei, sau dacă a ales deliberat locaţia stradală, mai apropiată de blitz-ul presei. După cum la fel de neclar este dacă Poliţia, Jandarmeria şi Muftiatul au sesizat operativ eroarea, lăsându-l pe ”supărat” să se agite degeaba. Cert e că scena bâlciului ambulant nu se pupă cu locaţia din docomente…

Prin H.G. nr. 372/27.05.2015 şi Protocolul încheiat în data 28.07.2015, Muftiatul a primit cu titlu de folosinţă gratuită pentru 49 de ani o parcela de teren de 11.295m2, cu nr. de identificare CF 262698 şi nr. cadastral 262698. Actele sunt limpezi, iar terenul este uşor de identificat în aplicaţia gratuită ANCPI (Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară), disponibilă on-line.

Aşadar, nici Crucea de piatră din Săhăteni, Buzău, Muntenia (aparent o donaţie), nici pădurea de cruci de mort (600; achiziţionate de la pompele funebre) ”sădită” în două tranşe, nu sunt poziţionate unde afirmă ”Upset Berenghi” – pe terenul moscheii.

 

Berenghi - Mega Moschee 3

Berenghi - Mega Moschee 4

În concluzie: din ignoranţă, prostie sau poate calcul publicitar, Berenghi şi ai lui plâng la mormânt străin.

Şi mai ciudat este că prin HG nr. 1114/2013, gard în gard cu terenul moscheii, Marea Lojă Națională din România primise cu doi ani inainte, în condiţii similare, un teren cu ”numărul cadastral 262697/ Sectorul 1 București”. Pentru a ridica un Mega-Templu masonic. Mega-Templu a cărui construcţie ”pe pământurile Brâncovenilor” pare să nu-l fi deranjat pe Berenghi, transmite Mediavax. Andreea, ai legătura!

 

Berenghi - Mega Moschee 4