Misterele Bucegilor

Înainte de moda vrăjitoarelor țigănci, a fost cea a bioenergoterapeuților importați din Est, pe filiera Republicii Moldova. Diferența subțire este că vrăjitoarele, de cetățenie română și etnie de nepronunțat, măcar nu aveau atestat și bilet de liberă practică de la ministerul de resort. ”Basarabencele” (termen generic care acoperă în context rusoaice, ucrainicence, moldovence, fel de fel) în schimb…

Înarmați cu patalama oficială și tupeu de fomiști, bioenergoterapeuții au făcut prăpăd în sănătatea românească. A pus umărul și clasa politică de la noi, gândindu-se că suplinesc un  sistem medical în colaps cu vânzătorii de ”ulei de șarpe” și pase energetice (tot aia…).

Interviul din care cităm are ca invitat un  ziarist, David Rusu, redactor la ”Călăuza” din Deva și ”pește” de pripas al româncei Natașa (sic!), vizionară și vindecătoare prin ”punerea mâinilor” (bioenergoterapie). Rusu, Natașa, get it?

G.(igi) N.(icolau) – În ultimul timp fenomenele paranormale au luat amploare în ţara noastră. Care credeţi că este esenţa mesajelor exprimate de vizionari?

D.(avid) R.(usu) – De mai bine de doi ani, specialişti în fenomene paranormale sunt martori la înflorirea activităţii fără precedent în ţară noastră, a unor potenţiale vizionare care uimesc prin confirmări mai mult decât ne-am putut imagina vreodată. Este normal şi firesc să ne punem întrebări despre acest tunel energetic benefic descoperit de către vizionari în România (s.n.), şi nu putem trece cu vederea, oricât am fi de păcătoşi, că toţi vizionarii apelează prin mesaje mentale sau de altă natură, la nevoia de a gândi pozitiv, de a trăi în credinţă de a lupta împotriva diavolului. Să nu neglijăm faptul că toţi vizionarii avertizează privind primejdia unor inducţii malefice energetice Ia scară socială şi chiar la scara sistemului energetic al planetei”.

Există în atmosferă curenți de aer pe care nu-i vezi cu ochiul liber, dar care produc efecte fizice. La fel sunt și modele, curentele de idei. Odată lansat ”tunelul energetic” din Bucegi, fel de fel de nefericiți în căutare de atenție și bani ușor câștigați s-au ”racordat” la el pentru validare. Potențându-se reciproc.

Credem că nu s-a vorbit suficent despre ”proxeneții de presă”, care în deplină cunoștință de cauză au popularizat grozăvii doar din dorința de a-și vinde fițuica zilnică. Poate nu știați, dar prima formă de ”Caritas” a plecat din redacția unui ziar. Cât despre dl. David Rusu, omul fie are un umor nebun, fie e nebun de legat:

Sunt destule pericole ce emană din necredinţă şi de la proliferarea unor secte care încearcă să îmbolnăvească social, tradiţia noastră ortodoxă”.

Păi băi băiatule…

… că trece aceasta ca fumul de pre pământ.

Ca floarea au înflorit, ca iarba s-au tăiat,

cu pânză se înfășură, cu pământ se acopere”.

A mai auzit cineva ceva de ”celebra” Natașa Șerban? Unde sunt azi ”celebri vindecători” din anii ʼ90 (faceți excepție de basarabeanca Lidia Fecioru, că ea e din altă poveste)?

 

Gigi Nicolau – ”Darul divin al Natașei Șerban”, în ”Tineretul liber”, nr. 800/21.11.1992, pg. 8