Misterele Bucegilor

Unii sunt prea tineri să fi auzit de Constantin Mudava, iar alții prea bătrâni și prea rușinați pentru a-l aminti. În anii ʼ90 mulți au plecat urechile la gaura ce i se deschidea deasupra bărbii. Atât de mulți, că omul a candidat la funcția de președinte în 1996. Președinte al țării, nu al scării de bloc.

Mudava se prezenta ca taumaturg și vizionar, cu un pronunțat delir mistic:

Dacă eu, român, am acest dar divin şi fac minuni, am vindecat sute de mii de oameni, aşa cum o făcea Isus Cristos, asta e o dovadă că România este ţara aleasă. De ce nu m-am născut eu în America?1

Aidoma altora, dar mult mai vizibil, Mudava a aghiesat la ”energetica” bucegistă:

România a fost într-adevăr aleasă. Adevăratul popor român este foarte credincios dar la fel de adevărat este ca jumătate din populaţie este malefică. Din punct de vedere energetic există, din cosmos, de la Dumnezeu, proiectată spre Terra o rază de lumină, un reflex energetic de fapt, care este îndreptat spre Pământ, dar focarul este în munţii Bucegi. Să ştiţi că din acest flux de energie sunt şi eu încărcat. Deci centrul spiritual internaţional se află la noi, în România. Şi de aici va fi condusă lumea. Poporul ales nu va fi poporul evreu ci poporul român1.

Lumea va fi condusă de România și în România va conduce Constantin Mudava. Coșmarul dracului, mai ales că soluția lui era, textual: ”Mai degrabă aş opta pentru ca armata să facă curăţenie”. Doamne apără și păzește!

Tot Mudava. Înainte de a fi ”Flacăra violet” a fost ”Transa albastră”. În fond, simplă eroare de nuanțe apropiate. Ce este mai exact ”Transa albastră” noi n-avem habar. Aparent o stare (indusă?) care permite unor ”medii” să facă ”profeții” prăpăstioase, dar mai ales false. Cel puțin asta aflăm din ”Evenimentul sibian”, organ de presă care în epocă s-a pus interesat la dispoziția personajului Constantin Mudava.

Retrospectiv, nimic din ce au previzionat transării albaștri nu s-a materializat. O contraperformanță remarcabilă, că tot o mai nimerești, măcar din greșeală. Zic ei și câte ceva despre ”energiile” din Bucegi (”S.N. – Pe Babele şi pe Omul vine o lumină (peştera Ialomicioarei), pe muntele Piatra Mare este bine”2), dar în ceea ce ne privește reținem comentariul mudavian:

… cutremurul de la Sinaia de 4,3 grade pe scara Richter a fost o mişcare pe verticală care a rearanjat straturile de pământ. Sunt presiuni energetice îndreptate spre munţii Bucegi2”.

Am arătat anterior (aici) rolul episodului seismic din 1993 la consolidarea mitologiei urbane a tunelului energetic din Bucegi.

O mențiune de final. Există o întreagă legendă cu cercetările extrasenzoriale ale Armatei române din perioada comunistă. În acea perioadă, Constantin Mudava a fost subiectul unor astfel de specialiști din Armată. Care l-au confirmat:

Constantin Mudava se bucură de girul şi atestările (s.n.) unor mari personalităţi ale vieţii noastre medicale şi ştiinţifice, între care amintesc aici pe dr. Pantelimon Bărbulescu, colonel dr. Dumitru Constantin (zis Dulcan – n.n.), şeful secţiei de neuropsihiatrie de la Spitalul Militar Central, fizicianul Ioan Namuraş, doctorul în fizică Florian Dumitrescu (inventatorul electronografului), dr. Florian Brătilă, prof. dr. Mânzatu, savantul bulgar Ivan Iotov, de la Institutul de parapsihologie din Sofia, şi mulţi alţii3.

Comentariile sunt de prisos!

 

 

Note: 1Lucian Călin, Marius Mitea – ”Dumnezeu m-a trimis să vindec poporul român”, în ”Evenimentul sibian”, nr. 114/12.11.1993, pg. 4; 2Adriana Chidu – ”Profeții făcute de domnul Constantin Mudava prin intermediul a trei medii aflate în transă albastră”, în ”Evenimentul sibian”, nr. 191 (508)/22.04.1995, pg. 3; 3Ioan Costea -”Adâncul umanism în confruntare cu obstrucția”, în ”Evenimentul sibian”, nr. 218(226)/02.11.1990, pg. 5.